Foreldrene raser mot satirisk Madeleine-annonse

Britene forstår ikke tysk humor, svarer magasin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daily Mail og leserne deres forstår ikke tysk humor. Ikke rart, de er britiske! skriver det tyske satirebladet Titanic på sine egne hjemmesider.

I den siste utgaven av det tyske bladet har de laget en falsk dobbeltside der et bilde av savnede Madeleine McCann er hovedpersonen i en supermarked-annonse.

«FINN MADDIE. Det er en MADDIE gjemt i ditt supermarked» heter det i annonsen.

Det har fått McCann-familien og britene til å reagere kraftig.

Syk Madeleine-«annonse»-spøk i tysk magasin er «ekstremt sårende», er tittelen til tabloidavisa Daily Mail.

Det ene produktet i den fiktive annonsen er et vaskemiddel som «fjerner alle spor i hjemme og som ingen DNA-tester har en sjanse mot».

– Dette er ikke bare ekstremt sårende overfor Kate og Gerry, men også totalt respektløst overfor Madeleine, sier Clarence Mitchell, McCann-familiens profesjonelle talsmann, til Daily Mail.

Satiremagasinet har ikke spurt om lov til å bruke bildet og McCann-familiens advokater studerer nå oppslaget.

REAGERER KRAFTIG: Kate McCann brøt sammen da hun gjorde sitt første TV-intervju etter at hun fikk status som mistenkt. Nå reagerer hun og mannen Gerry på en fiktiv annonse i det tyske bladet Titanic. Foto: Scanpix
REAGERER KRAFTIG: Kate McCann brøt sammen da hun gjorde sitt første TV-intervju etter at hun fikk status som mistenkt. Nå reagerer hun og mannen Gerry på en fiktiv annonse i det tyske bladet Titanic. Foto: Scanpix Vis mer

Oliver Nagel, magasinets redaktør, vil ikke beklage saken.

– Det var bare ment for det tyske publikummet. Magasinet har aldri blitt publisert utenfor Tyskland, sier han til Daily Mail.

– Vi går ikke rundt og unnskylder artiklene vi har publisert. Vi gjør ikke narr av et savnet barn, vi gjør narr av media som har blåst saken opp som de har gjort, sier Nagel.

Men britene ser ikke ut til å sette pris på harselasen.

Den første kommentaren fra Daily Mails lesere lyder: I am speechless, sickened, disgusted.

sine egne hjemmesider svarer Titanic:

Dear british readers: You can subscribe to TITANIC here! We assure you, not one cent will go into the McCann’s house mortgages!

Det ble denne uka kjent at midler fra leteaksjonen etter Madeleine er blitt brukt til å betale McCann-familiens husleie.

Det er for øvrig ventet at Gerry McCann vil returnere til jobben ved Glenfield Hospital i Leicester i morgen.

Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet i Portugal for nesten et halvt år siden. Foreldrene har fortsatt status som mistenkte i saken.

ANNONSEN: Det tyske magasinet mener de bare har harselert med medias opphausing av Madeleine-saken.
TYSK SATIRE: Den fiktive annonsen i dette bladet har fått McCann-familien til å reagere.