TILTALT: Mannen må møte i Oslo tingrett, tiltalt for seksuell handling med barn under 16 år. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Mannen må møte i Oslo tingrett, tiltalt for seksuell handling med barn under 16 år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mann tiltalt for overgrep:

Foreldrene skal ha våknet av et hyl. Jente (10) fant fremmed mann i senga

- Han sier han ikke husker noe av det som har skjedd, sier advokat.

(Dagbladet): En mann i 20-åra må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for seksuell handling med barn under 16 år og for hensynsløs atferd.

Utgangspunktet for tiltalen er en episode som fant sted i januar i fjor. Mannen skal ha vært svært beruset, da han kom fram til boligen hos en familie i Oslo sentrum. Ifølge politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby skal tiltalte til slutt ha funnet ei ulåst dør og kommet seg inn i leiligheten.

Deretter skal ferden ha gått til soverommet til ei jente som da var ti år.

Jaget av foreldrene

- Som det framgår av tiltalen, så skal han ha gått inn, tatt seg inn på soverommet til fornærmede og lagt seg i senga hennes før han kysset henne. Foreldrene våknet av at fornærmede skrek, sier Kraby til Dagbladet.

Ifølge politiadvokaten skal foreldrene raskt ha kommet seg inn på soverommet til deres datter. Der fant de tiltalte, som ble jaget ut før de ringte politiet.

Like ved politihuset

Mannen skal imidlertid ikke ha blitt så skremt at han stakk langt avgårde etter hendelsen.

Kraby forteller at han ble pågrepet like ved familiens leilighet, bare noen hundre meter unna politiets kontor på Grønland.

- Jeg har ikke vært borti noe lignende tidligere. Hadde dette skjedd på gata, ville det nok vært noe helt annet. Men her ligger fornærmede og sover i sitt eget, trygge hjem. Det er klart det gjør det svært skremmende. Strafferammen er på tre år, og påstanden vil reflektere handlingens alvorlighet, slår politiadvokaten fast.

- Husker ingenting

Den tiltaltes forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, var i kontakt med sin klient fredag. Han forteller at mannen sier han ikke husker noe fra januarkvelden i 2017.

- Han sier han var så beruset at alt er borte. Vi får se hvordan han stiller seg med tanke på straffskyld når saken starter i retten, sier Rudjord.