<b>FAMILIEN FLYTTER: </b>Jeremy sammen med foreldrene Andy og Harrey Shuler. De flyttet fra Grand Prairie i Texas til Ithaca i New York (staten), så han kunne bo hjemme mens han går på universitetet. Foto: Mike Groll / AP / NTB Scanpix
FAMILIEN FLYTTER: Jeremy sammen med foreldrene Andy og Harrey Shuler. De flyttet fra Grand Prairie i Texas til Ithaca i New York (staten), så han kunne bo hjemme mens han går på universitetet. Foto: Mike Groll / AP / NTB ScanpixVis mer

Foreldrene skjønte tidlig at noe var spesielt med Jeremy (12). Nå går han på et av landets beste universiteter

På lekeplassen ble han stresset av at andre barn løp rundt og ropte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreldrene Andy og Harrey Shuler er selv astrofysikere, men visste ganske tidlig at det var noe helt spesielt med Jeremy.

De forteller til Texas Techs nettavis at han begynte å snakke da han var seks måneder. Da han var to leste han bøker både på engelsk og koreansk. Som femåring leste han «Ringenes Herre» og «Journey Through Genius: The Great Theorems of Mathematics». Året etter drev han med integraler og derivasjon, ifølge Associated Press / Guardian, som tidligere har omtalt saken.

- Vi skjønte tidlig at han ikke var helt normal, sier Harrey Shuler til Texas Tech-avisa.

Ble utdannet av moren

Foreldrene droppet å sende ham i barnehage og skole for evnerike barn. Istedet sluttet moren Harrey i jobben og underviste sønnen.

- Vi var bekymret for kontakten med andre barn. På lekeplassen ble han stresset av at andre barn løp rundt og ropte. Men da vi tok ham til matematikk-gruppe, var han veldig sosial. Han trengte noen med liknende interesser, sier moren til AP.

Åtte år gammel begynte han med videregående-pensum. Vanligvis må man være 18 for å få vitnemål fra videregående skole, men Texas Tech University hadde fleksible nettprogrammer som lar elever ta kurs i eget tempo.

KLAR FOR UNIVERSITETET: Jeremy Shuler. Foto: MIke Groll / AP / NTB Scanpix
KLAR FOR UNIVERSITETET: Jeremy Shuler. Foto: MIke Groll / AP / NTB Scanpix Vis mer

Dermed er han nå, som tolvåring, førsteårsstudent på universitetet. Og ikke et hvilket som helst universitet, men Cornell University, som regnes som et av de beste i USA, og er i den prestisjefylte «Ivy League» med blant andre Columbia, Harvard, Princeton, Yale og Brown.

- Jeg ble veldig glad da jeg fant ut at jeg kom inn på Cornell. Det er det beste valget for meg, sier Jeremy til Texas Tech-avisa.

Han har allerede fått venner på universitetet.

- Alle barna på matematikk-gruppa var eldre enn meg, så jeg er vant til å ha eldre venner. Så lenge de liker matte.

Følger faren og bestefaren

Han er den yngste Cornell University har tatt opp noen sinne. Men han er ikke den første i familien som går der. Mens Jeremys bestefar har vært professor ved Universitetet, har faren doktorgraden sin derfra.


        NYTT LÆRESTED: Her er Jeremy på Cornell University. Foto: Mike Groll / AP / NTB Scanpix
NYTT LÆRESTED: Her er Jeremy på Cornell University. Foto: Mike Groll / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det er høyt akademisk nivå, og kanskje det beste stedet for sivilingeniørstudier og praktisk fysikk. Cornell har også et bredt spekter av fag, så Jeremy kan fordype seg i andre fag som interesserer ham, som lingvistikk, sier Andy Schuler til CNBC

Drømmen er å løse et uløst matteproblem.

Han ble imidlertid ikke akseptert på alle skolene han søkte på, men flere enn Cornell, som han til syvende og sist valgte.

Familien har nå flyttet fra Texas til Ithacka i staten New York. Faren, som jobber for Lockheed Martin har fått overflytning fra kontoret i Texas til kontoret i New York.

- Det vil bli en forandring. Han må erfare at han kanskje ikke er den smarteste personen i klasserommet lenger, men det vil hjelpe ham å utvikle seg. Hvis han takler utfordringen, tror jeg det vil være bra for ham, sier faren Andy Shuler til Texas Tech-avisa.