Foreldrene skuffet over drapsdom

I dag ble Jørn-Are Andersen Sæle dømt til 15 års fengsel for drapet på sin eks-kjæreste Linn Charlott Nesblom. Foreldrene til Linn Charlott er skuffet over dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hadde ikke forventet store endringer i dommen, men synes fortsatt straffen er altfor lav. Straffen ville uansett ikke føltes rettferdig for oss, for det blir jo aldri som før igjen. Men vi ser mørkt på at han kan være tilbake i Meløy om 9-10 år, sier Svein Olav Johansen, Linn Charlotts pappa, til Nordlands Framtid Nett.

Svein Olav Johansen og Helen Nesblom har fulgt begge rettssakene fra dag til dag, men da dommen ble lest opp i dag var det bare Svein Olav som var tilstede i retten.

- Det har vært tungt og opprivende å gjennomgå det samme på nytt igjen, men vi følte at vi måtte være her. I dag var Helen sliten og klarte ikke å være her, sier Svein Olav Johansen.

Linn Charlott Nesblom (16) ble knivdrept på Halsa Gjestegård natt til søndag 7. november i fjor. 3. april i år ble Linns ekskjæreste, 29 år gamle Jørn-Are Andersen Sæle, dømt til 14 års fengsel i Salten herredsrett, men ingen sikring, for overlagt drap.

Begge parter anket. Aktor opprettholdt sin originale påstand om fem års sikring i tillegg til 14 års fengsel.

Hålogaland lagmannsrett valgte i øke fengselsstraffen til 15 år, men ville ikke ilegge Sæle sikring.

Sæle har hele tida sagt at han ikke husker drapet, og gjentok dette i lagmannsretten. Han sier at han bare husker at han sto med Linn i armene, og at det var masse blod.

Motivet for drapet skal ha vært et langvarig sjalusidrama. Linn Charlott Nesblom skal i fjor sommer ha gjort det klart for Sæle at hun ikke ville ha noe mer med ham å gjøre, noe han tok svært ille opp.

En måned før drapet hadde Linn politianmeldt eks-kjæresten for trusler. Politiet lot anmeldelsen ligge på grunn av ressursmangel.