Foreldrene som forbilde

Svenske kronprinsesse Victoria (24) snakker ut om kjærligheten og spiseforstyrrelsene. Hun sier det blir vanskelig å velge riktig kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under et nylig besøk i Afrika fulgte ukebladet Svensk Damtidning kronprinsesse Victoria og intervjuet henne om kjærligheten og spiseforstyrrelsen.

- Da jeg var yngre, var det vanskelig. Jeg var ganske forvirret og visste ikke hvordan rollen min var eller hvordan jeg skulle forholde meg til venner og til livet generelt, sier hun.

Lært mye

Forvirring og prestasjonsangst var blant årsakene til at Victoria fikk denne spiseforstyrrelsen.

Men i dag har hun det bra. Kronprinsessen understreker at hun har lært utrolig mye av sykdommen, men at hun hadde det veldig vanskelig en stund.

- Det er viktig å huske på at man ikke blir permanent frisk. Det er viktig at venner og omgivelser tenker seg om og er klar over problemet, sier hun.

Etter at spiseforstyrrelsen ble offentliggjort i 1997, dro Victoria til New York i 1998 for å studere. Da var hun også sammen med kjæresten, Daniel Collert, som hun fortsatt setter veldig pris på.

- Han er en utrolig fin person som jeg håper alltid kommer til å være en nær venn, sier hun. - Akkurat nå har jeg ingen som jeg vil henge ut som kjæresten min.

Føler press

Når nå Victoria skal finne seg en livsledsager, føler hun et visst press. Vedkommende må jo godkjennes av både kongen og statsministeren.

- Det er klart at jeg føler et press i forhold til å finne rett partner: en person som takler yrket og som kan ha det bra i denne typen liv. Jeg vil ikke at mannen min ikke skal ha det bra fordi han er sammen med meg, sier hun.

Victoria håper hun og hennes mann blir et bra lag. Hennes foreldre står som forbilder for henne.

- Jeg har sett samarbeidet mellom mine foreldre og at de fungerer som et team. Sånn håper jeg at det blir for meg også, sier hun.

- Føler du et press når det gjelder å føde små tronfølgere? spør Svensk Damtidning.

- Ja, jeg ser for meg massevis av babyer som kommer ut med små kroner, sier hun og ler.

Neste uke begynner kronprinsesse Victoria å studere internasjonal konfliktløsing på universitet i Uppsala.

PÅ RETT VEI: I dag har kronprinsesse Victoria det bra, men er litt bekymret for sin framtidige mann. - Jeg vil ikke at mannen ved min side skal lide under at han er sammen med meg, sier hun.