Spedbarn får ikke operasjon:

Foreldrene steiler over «covid-blod»

- Vi vil ikke ha blod påvirket av vaksinasjon, sier foreldrene til den fire måneder gamle babyen.

GÅR TIL SAK: Helsetjenesten i New Zealand fremmer rettssøknad om vergemålet til en fire måneder gammel gutt, fordi foreldrene nekter han en livsnødvendig operasjon. Foto: Shutterstock / NTB
GÅR TIL SAK: Helsetjenesten i New Zealand fremmer rettssøknad om vergemålet til en fire måneder gammel gutt, fordi foreldrene nekter han en livsnødvendig operasjon. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Et foreldrepar i New Zealand nekter legene å gjennomføre en livsviktig operasjon på deres fire måneder gamle baby, med mindre det brukes blod fra noen som ikke har vaksinert seg mot corona.

The skriver The Guardian, som siterer et intervju foreldrene har gitt til en anti-vaksinasjonsforkjemper.

Nekter blod fra vaksinerte

I intervjuet forteller de at sønnen har Pulmonal stenose, som ifølge Foreningen for hjertesyke barn er en forsnevring av lungeklaffen eller området rett over eller rett under klaffen. Det betyr at høyre ventrikkel må arbeide hardere for å pumpe oksygenfattig blod til lungearterien.

- Vi vil ikke ha blod påvirket av vaksinasjon. Alt annet legene ønsker å foreta seg er greit for oss, skal faren ha sagt.

Nå har New Zealands helsetjeneste, hvor Mike Sheperd er midlertidig direktør, fremmet en rettssøknad om vergemålet til den lille gutten.

Helsetjenestens advokat, Paul White, sa i en uttalelse til retten at et barn i en slik tilstand ville vært operert for flere uker siden under normale omstendigheter. Uttalelsen skal være basert på vurderinger av medisinsk fagpersonell.

Skiller ikke

Ifølge New Zealand Blood Service (NZBS) brytes vaksinen opp i blodet kort tid etter injeksjonen. De har også uttalt at donert blod blir filtrert under behandling, så eventuelle spor fra vaksinen ikke vil utgjøre risiko for mottakeren.

- Vi skiller eller merker ikke blod basert på donors covid-19-vaksinasjonsstatus, sier de.

Foreldrenes advokat, Sue Grey, har uttalt at foreldrene ønsker bedre tilbud enn hva de har fått.

- Fordi de stempler klientene mine som konspirasjonsteoretikere, kan alt foreldrene sier bli ignorert.

New Zelands helsetjeneste understreker at beslutningen om å gå til sak er tatt basert på det beste for barnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer