Foreldrene takker for at barna lever

BERGEN (Dagbladet): Mens eldstesønnen Paares (21) lå hardt brannskadd på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, lette mamma Laxmi og mannen Leif fortvilt etter yngstesønnen Norden, som hadde vært på det brannherjede diskoteket i Hisingen sammen med broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Paares var bevisst, og ba oss lete etter broren. Vi ringte alle sykehus som tok imot skadde, men ingen kjente navnet Norden. Vi lette hele fredagen uten resultat. Klokka ett natt til lørdag kom en politimann hjem til oss og fikk bilder av gutten. Fire timer seinere ble vi oppringt og fikk vite at Norden var fraktet til sykehus i Norge. Stemmen brister. Mammaen til de to ungdommene, som er født i Nepal, Laxmi Anderson, får en trøstende arm rundt skuldrene av mannen Leif Lindvall.

Takknemlig i sorgen

De er usigelig takknemlige for at guttene deres er i live, og at de er i de beste hender på sykehusene i Göteborg og på Haukeland. Sammen med mammaen til 15 år gamle Neda, Hajbibi Ghilichkhani, våker de nå over sine brannskadde barn som får hjelp ved brannskadeavsnittet på Haukeland sykehus. I går tok de belastningen med å møte pressen. Midt i sorgen ville de gjerne takke for at barna fikk komme til Norge og for all hjelp de får.

Sterkt preget

- Det er ikke sikkert Norden hadde overlevd om han ikke hadde kommet hit, sier Leif Lindvall. Alle tre er sterkt preget av de dramatiske døgnene de har vært igjennom. Mange ganger lar de tårene trille fritt mens de uttrykker sine sterkeste håp om at barna snart kan returnere hjem til Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer