Foreldrene takker for at barna lever

BERGEN (Dagbladet): Mens eldstesønnen Paares (21) lå hardt brannskadd på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, lette mamma Laxmi og mannen Leif fortvilt etter yngstesønnen Norden, som hadde vært på det brannherjede diskoteket i Hisingen sammen med broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Paares var bevisst, og ba oss lete etter broren. Vi ringte alle sykehus som tok imot skadde, men ingen kjente navnet Norden. Vi lette hele fredagen uten resultat. Klokka ett natt til lørdag kom en politimann hjem til oss og fikk bilder av gutten. Fire timer seinere ble vi oppringt og fikk vite at Norden var fraktet til sykehus i Norge. Stemmen brister. Mammaen til de to ungdommene, som er født i Nepal, Laxmi Anderson, får en trøstende arm rundt skuldrene av mannen Leif Lindvall.

Takknemlig i sorgen

De er usigelig takknemlige for at guttene deres er i live, og at de er i de beste hender på sykehusene i Göteborg og på Haukeland. Sammen med mammaen til 15 år gamle Neda, Hajbibi Ghilichkhani, våker de nå over sine brannskadde barn som får hjelp ved brannskadeavsnittet på Haukeland sykehus. I går tok de belastningen med å møte pressen. Midt i sorgen ville de gjerne takke for at barna fikk komme til Norge og for all hjelp de får.

Sterkt preget

- Det er ikke sikkert Norden hadde overlevd om han ikke hadde kommet hit, sier Leif Lindvall. Alle tre er sterkt preget av de dramatiske døgnene de har vært igjennom. Mange ganger lar de tårene trille fritt mens de uttrykker sine sterkeste håp om at barna snart kan returnere hjem til Sverige.

Laxmi og mannen er bosatt i Helsingborg. Yngstesønnen hadde vært hjemme på besøk fram til torsdag. Da dro han til Göteborg, og sammen med broren og venninnene skulle han ut og hygge seg på diskotek.

Hajbibi Ghilichkhani har sittet med nedslått blikk mens Laxmi og Leif har snakket, men med gråtkvalt stemme klarer hun å fortelle hva som skjedde denne skjebnekvelden torsdag.

- Neda ville på diskoteket med ei venninne. Jeg ville ikke at hun skulle gå ut, men ba henne iallfall komme tidlig hjem fordi jeg skulle tidlig på jobb neste morgen. Jeg gikk og la meg i senga med min 11 år gamle datter, men ble vekket av telefonen. Ei venninne av min datter fortalte om brannen, og jeg svarte at «du skøyer med meg». Jeg ringte Nadas pappa og han kjørte til diskoteket. Jeg kom etter. Hajbibi forteller at det så ut som en slagmark.

- Jeg sa jeg lette etter min datter, og etter en stund fant jeg henne. Hun var stygt skadd på halsen, armen og foten. Det var tydelig at hun hadde kjempet for å komme ut, gråter Hajbibi.
- Nå håper jeg hun blir frisk så vi kan reise hjem sammen.