Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldrene til «Baby 81» funnet

DNA-prøven til den tsunamirammede babyen er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den lille gutten ble funnet i live i vrakrestene på Sri Lanka etter tsunamiens herjinger.

Åtte foreldrepar

Det førte raskt til en krangel om hvem som virkelig var foreldrene til gutten, som bare ble kalt «Baby 81».

I åtte uker har dramaet pågått, og åtte par har hevdet at de var foreldrene til gutten, som ble innlagt på sykehus i Kalmunai, 30 mil øst for hovedstaden Colombo.

Jenita og Murugupillai vant frem

I forrige uke avgjorde en domsstol at det skulle tas DNA-prøver, og i dag kom resultatet av prøvene. De viser at guttens foreldre er paret som startet kampen i rettssalen for å få omsorgen for ham.

- Det har blitt bekreftet at babyen tilhører paret, sier domsstolens talsmann Mohammed Nazir ifølge AP, som opplyser at de nå er i ferd med å informere foreldrene.

Jenita og Murugupillai Jeyarajah var de eneste av parene som sendte inn et formelt krav om foreldreretten til gutten, men de kunne ikke dokumentere at de var foreldrene. De hevdet de hadde mistet alt i tsumanien, også papirer som kunne bevise at de hadde født gutten. Retten bestemte at gutten måtte bli værende på sykehus fram til DNA-prøvene var klare.

- Jeg er så glad. Jeg takker Gud for å ha gitt meg barnet mitt tilbake, sier guttens far Murugupillai når han får høre nyheten.

Tre og en halv måned

Foreldrene sier gutten heter Abilass og at han ble født 19. oktober i fjor. De sier han ble dratt ut av morens armer da flodbølgen kom andre juledag.

Moren har lovet å knuse 100 kokosnøtter ved sitt Hindutempel, ofre en kylling for gudinnen Kali og ofre søt ris til krigsguden Murugan når hun får tilbake gutten sin.

Familien mistet alt og har etter flodbølgen levd i en leir i nærheten av hjembyen.

<B>EN SKJØNN GUTT:</B> Han heter egentlig Abilass og ble født 19. oktober i fjor.
ÅTTE UKER UTEN MOR OG FAR:</B> Baby 81 har ligget på sykehus mens åtte par har kjempet om foreldreretten.
<B>RASTE:</B> Her holder mor Jenita Jeyarajah babyen sin, mens far Murugupillai Jeyarajah (i midten) raser mot sykehuset som forsøker å nekte dem å holde barnet. En rekke srilankere engasjerte seg i saken, og mange støttet dette foreldreparet. I dag viste DNA-prøven at de virkelig er foreldrene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media