Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldrene til Bobby fikk ti år

Dommen fra tingretten står fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag fastsatte Göta hovrett straffen for Bobbys mor, Niina Ä jkiä og stefar Eddy Larsson. De to fikk ti år hver for grov mishandling med døden til følge.

Dermed står fortsatt straffen de to fikk i Eksjö tingrett.

Statsadvokat Erik Handmark la ned påstand om livstid for de to, men klarte ikke å bevise for retten at paret hadde begått forsettlig drap, til tross for at de to stilte seg likegyldige til at gutten ble mishandlet, skriver Expressen.

Gjentatte ganger, og på ulike måter mishandlet de den lille gutten. Han hadde syndromet fragile x og var dermed langt mindre moden enn det som er vanlig for ti-åringer.

Da saken var oppe i tingretten skyldte moren og stefaren på hverandre. Dommen ble anket og Handmark ville ha foreldrene tiltalt for mord. Han ville også ha lengre fengselsstraff.

Handmarks trumfkort var den rettpsykiatriske kjennelsen fra Rättsmedicinalverket i Gøteborg om Niina Äjkiäs psykiske helse. De fastslo nemlig at hun ikke lider av noen alvorlig psykisk forstyrrelse.

MISHANDLET: Lille Bobby ble mishandlet av sin mor og stefar. Foto: Scanpix
MISHANDLET: Lille Bobby ble mishandlet av sin mor og stefar. Foto: Scanpix Vis mer