IDENTIFISERT: Mannen som er kjent som «John Smith» ble identifisert som tsjekkisk statsborger. En DNA-test viser at personene som utga seg som hans foreldre, er de rettmessige foreldrene. Foto: Politiet
IDENTIFISERT: Mannen som er kjent som «John Smith» ble identifisert som tsjekkisk statsborger. En DNA-test viser at personene som utga seg som hans foreldre, er de rettmessige foreldrene. Foto: PolitietVis mer

Foreldrene til «John Smith» identifisert av tsjekkisk politi. - Jeg er veldig glad nå

Mannens foreldre bekreftet etter DNA-test.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRAHA/OSLO (Dagbladet:) Foreldrene til den John Smith, som ble funnet i en snøfonn i Oslo i desember, er nå identifisert i Praha i Tsjekkia.

Tsjekkisk politi har akkurat sendt ut en pressemelding. Her opplyser de at resultatet av DNA-prøvene tatt av mannen som skal ha hatt hukommelsestap siden desember og hans antatte foreldre bekrefter slektskapet.

Mannens identitet er dermed endelig bekreftet.

- En DNA-test har kommet gjennom, og den var positiv. Jeg er veldig glad nå. Jeg hørte nettopp om det, sier «John Smith» på telefon til Dagbladet.

Tsjekkisk statsborger Onsdag ble «John Smith» identifisert som tsjekkisk statsborger.

Det var også på onsdag at tsjekkisk politi fant fram til personene som identifiserte seg som mannens foreldre.

- Dette var gode nyheter. Jeg ble nesten overasket, sier han.

Han har ennå ikke fått snakket med foreldrene.

- Jeg venter nå til jeg får kontakt med dem. Jeg venter på å få kontakt med dem. Jeg har ikke fått noe kontaktinformasjon ennå, forteller han.

Gleder seg Mannen, som sier han ikke husker noe av fortida si, sier han gleder seg til å snakke med foreldrene.

- Jeg ser selvfølgelig fram til å snakke fram til å snakke med dem. Da vil jeg finne ut mer om fortida mi, sier «John Smith» til Dagbladet.

I et intervju med Dagbladet sa «John Smith» at han ville be foreldrene komme til Norge.

Men mannen, som mest sannsynlig er 36 år og fra Tsjekkia, er klar på en ting: han skal ikke bli med foreldrene tilbake til hjemlandet.

- Jeg frykter de kriminelle som utsatte meg for dette er der og venter på meg. Jeg skal aldri tilbake til Tsjekkia, hevder han.

Medier verden over har omtalt saken etter at politiet i Oslo gikk ut med bilder av mannen, etter at de hadde funnet ham i forkommen tilstand i en snøfonn på Hasle i Oslo i midten av desember i fjor. Politiet opplyste at han siden de fant ham har levd med fullstendig hukommelsestap.

VISSTE IKKE HVEM HAN VAR: «John Smith»  , som ble funnet forkommen i en snøfonn utenfor denne bilvaskehallen i Grenseveien i Oslo 14. desember i fjor. Etter det har mannen levd uten å vite hvem han er. Nå er han identifisert som tsjekkisk statsborger. Dagbladet møtte ham i går i rommet han disponerer i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VISSTE IKKE HVEM HAN VAR: «John Smith» , som ble funnet forkommen i en snøfonn utenfor denne bilvaskehallen i Grenseveien i Oslo 14. desember i fjor. Etter det har mannen levd uten å vite hvem han er. Nå er han identifisert som tsjekkisk statsborger. Dagbladet møtte ham i går i rommet han disponerer i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer