- Foreldrene til Maria var ofte på besøk

Ordføreren i romlandsbyen med ny forklaring på gåten i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ordfører og talsmann for rombyen Farsala 280 kilometer nord for Aten, Babis Dimitrou, har kommet med en ny forklaring på opphavet til «gåten» Maria - den fire år gamle jenta med ukjente biologiske foreldre.

- Paret hun bodde hos, tok vare på henne mens foreldrene jobbet her i Hellas. De kommer fra Bulgaria, og jobber rundt omkring. De har vært på besøk hos henne flere ganger.

- Noen ganger har de bodd her også. Faren var her bare noen timer etter at politiet hentet henne torsdag, sier sjefen for de 18 000 romfolkene i Farsala til britiske The Telegraph.

22 år gammel gåte Britiske medier viser spesiell interesse for barnegåten - både fordi det har dukket opp nye spor i forsvinningen til Madeleine McCann og fordi det aldri har blitt avdekket hva som skjedd med en to år gammel britisk gutt som forsvant på den greske ferieøya Kos tidlig på 1990-tallet.

Ben Needham var 21 måneder gammel da han ble borte fra foreldrene i 1991, og er en av de eldste uløste og mest omtalte savnet-sakene i England.

Nå sier politiet i South Yorkshire til Sky News at de ikke finner noen sammenheng mellom forsvinningen i 1991 og funnet av jenta som skilte seg ut i romleiren 22 år seinere.

I dag må Marias «adoptivforeldre» forklare seg for en rett i byen Larissa om hvilken tilknytning Maria har til dem.

Først holdt de på at de er jentas biologiske foreldre. DNA-tester avlørte kjapt at det ikke stemte.

Forklaring nr. tre Så fortalte de hadde fått henne fra en fortvilet mor som ikke selv kunne ta vare på henne.

Og nå kommer sjefen i romleiren opp med en tredje forklaring.

Adoptivforeldrenes advokat sier før dagens rettsmøte at paret ikke har fulgt alle regler for adopsjon, men at de bare vil jentas beste.

Antallet tips til organisasjon The Smile Of The Child har oversteget 8 000, blant annet ett interessant spor knyttet til Sverige, skriver Expressen.se.

- Hun ligner sønnen vår Et gresk par, der faren har skandinaviske gener, har krevd DNA-sjekk for å få vite om Marie er deres «dødfødte» datter fra fødeavdelingen på sykehuset i Thessaloniki i 2009.

De syntes bildet av Marie ligner veldig på deres yngre sønn, og vil vite om datteren ble solgt fra sykehuset. De har krevde at graven ble åpnet, og kista var tom.

Gresk politi sier til lokale og britiske medier at de kjenner til «rykter om et dusin saker» om kjøp og salg av babyer i det bulgarske rommiljøet i Hellas.

<strong> HOT LINE:</strong>  Telefontips og mailer renner inn til Aten-kontoret til organisasjonen Smile of The Child. Over 8 000 henvendelser om hvem Maria kan være har kommet foreløpig. Foto: John Koledis, Reuters/NTB Scanpix.
HOT LINE: Telefontips og mailer renner inn til Aten-kontoret til organisasjonen Smile of The Child. Over 8 000 henvendelser om hvem Maria kan være har kommet foreløpig. Foto: John Koledis, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer