Foreldrene til Noah (6) saksøker radiovert som nekter å tro på en av USAs verste skolemassakre

Radioverten mener at Sandy Hook-massakren ikke fant sted.

DREPT: Noah Pozner ble drept på skolen 14. desember 2012 sammen med 19 andre førsteklassinger. Massakren fant sted i Newtown i 2012. Foto: Privat/ NTB scanpix
DREPT: Noah Pozner ble drept på skolen 14. desember 2012 sammen med 19 andre førsteklassinger. Massakren fant sted i Newtown i 2012. Foto: Privat/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 14. desember 2012 ble 20 førsteklassinger og seks voksne drept på barneskolen Sandy Hook i den lille byen Newtown i Connecticut. Gjerningsmannen var 20-åringen Adam Lanza.

Lanza drepte sin egen mor, før han kjørte til skolen. I løpet av 11 minutter drepte 20-åringen 26 personer, før han til slutt tok sitt eget liv. Massakren er den nest verste skolemassakren i USAs historie.

Som Dagbladet har omtalt tidligere, nekter flere å tro på at massakren fant sted.

Lei av falske teorier

Blant personene som ikke tror på massakren, er mediemogulen og «Trump-vennen» Alex Jones. Jones er også grunnleggeren av nettstedet, radio- og TV-programmet Infowars, som er kjent for å dele konspirasjonsteorier.

Jones mener at massakren er fullstendig falsk, og mener at foreldrene er skuespillere som forsøker å undergrave loven som tillater amerikanske statsborgere å eie pistol.

Det har foreldrene sett seg lei på. Nå har det gått så langt at foreldrene til to av barna som ble drept i massakren har saksøkt Jones for ærekrenkelser, skriver BBC.

To av foreldrene som har saksøkt Jones, er foreldrene til Noah som bare ble seks år gammel. Leonard Pozner og Veronique De La Rosa har tidligere uttalt at de er lei av konspirasjonsteorier knyttet til massakren. De har tidligere fått drapstrusler og blitt utsatt for trakassering av konspirasjonsteoretikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer