Otto Warmbier

Foreldrene til Otto Warmbier (22) saksøker skrekkregime - kan påvirke historisk møte

Warmbier døde etter å ha vært i nordkoreansk fangenskap.

DØDE: Her blir den amerikanske studenten Otto Warmbier ført bort fra en nordkoreansk rettssal etter å ha fått en dom på 15 år. Seks dager etter at han ble sendt hjem til USA, døde han. Foto: NTB scanpix
DØDE: Her blir den amerikanske studenten Otto Warmbier ført bort fra en nordkoreansk rettssal etter å ha fått en dom på 15 år. Seks dager etter at han ble sendt hjem til USA, døde han. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske studenten Otto Warmbier skulle bare tilbringe noen dager i Nord-Korea da han på nyttårsaften 2015 skal ha tatt med seg en propagandaplakat fra hotellrommet han bodde på.

Tre måneder seinere satt han i den nordkoreanske domstolen og hylgråt og ba om tilgivelse, men det fantes ikke nåde. Warmbier ble dømt til 15 års straffarbeid.

Litt over ett år seinere ble 22-åringen løslatt fra Kim Jong-uns diktatorstat og sendt hjem til USA av helsemessige årsaker. Men bare ei uke etter at han kom hjem til foreldrene, døde han.

Foreldrene ønsker nå at Nord-Korea skal stilles for ansvar for sønnens død. De har derfor saksøkt Nord-Korea for å ha «brutalt torturert og drept» 22-åringen, skriver Washington Post.

Lå i koma

I et 22 sider langt søksmål levert til retten i District of Columbia torsdag, skriver foreldrene Fred og Cindy Warmbier at sønnen deres ble «brutalt» misbrukt som fange i Nord-Korea. De mener Nord-Korea brøt folkeretten da de drepte sønnen deres.

Faren til Otto, Fred, sier at sønnen ble «tatt som gissel for å brukes til politiske formålbruk, brukt som bonde og fikk en hard og brutal behandling av Kim Jong-un».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer