FØRES VEKK i HÅNDJERN: Den 36 år gamle franskmannen ble i går formelt siktet for overlagt drap på den norske samboeren sin. Her blir han ført ut av kontorene til statsadvokaten i Nowy Sacz i går. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD / Dagbladet
FØRES VEKK i HÅNDJERN: Den 36 år gamle franskmannen ble i går formelt siktet for overlagt drap på den norske samboeren sin. Her blir han ført ut av kontorene til statsadvokaten i Nowy Sacz i går. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD / DagbladetVis mer

Foreldrene til siktede (36) kan få omsorg for parets barn

- Besteforeldre på begge sider vil gjerne ta seg av ettåringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sønnen (1) til den drepte Camilla Samira Olsen (32) er fremdeles i Polen, og i går kom hans mormor ned til sykehuset Podhalanski Szpital Specjalistycny i byen Nowy Targ, hvor han har vært siden mandag morgen.

Barnets far sitter varetektsfengslet i Polen, siktet for å ha drept sin samboer. Det er foreløpig ikke avgjort hvem som skal ha omsorgen for ettåringen.

- Besteforeldrene på begge sider vil gjerne ta seg av ham, sier Mette Yvonne Larsen, bistandsadvokat til Camillas familie.

Kan få omsorg Det finnes ingen formelle regler som hindrer foreldrene til den siktede mannen fra å få omsorgen for barnet, opplyser Gudrun Holgarsen, ekspert på barnerett og professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

- Hver enkelt sak krever en konkret vurdering i forhold til hva som er det beste for barnet, sier Holgarsen.

Mette Yvonne Larsen antar at barnet vil dra til Norge sammen med mormoren i løpet av denne uka.

- Polske myndigheter må forsikre seg om at de utleverer gutten til riktig person. Derfor tar dette litt tid, forklarer Larsen.

Vil ta seg av ham Hvorvidt mormoren kommer til å søke om daglig omsorg for barnet, skal ikke være avklart ennå.

- Mormoren har ikke fylt 60 år, og føler seg av hun er kapabel til å ta seg av barnet. Men det er en spesiell situasjon. Mormoren er i kontinuerlig dialog med polsk barnevern for i finne ut hva som er best for barnet, sier Larsen.

DREPT: Lørdag ble Camilla Samira Olsen (32) funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien på Kolbotn utenfor Oslo. Samboeren siktelse ble i går utvidet til overlagt drap og barnebortføring. Foto: Privat
DREPT: Lørdag ble Camilla Samira Olsen (32) funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien på Kolbotn utenfor Oslo. Samboeren siktelse ble i går utvidet til overlagt drap og barnebortføring. Foto: Privat Vis mer

Hun tror ikke det blir aktuelt at den siktedes foreldre får hovedomsorgen for gutten, men understreker at mormoren ønsker at de skal ha kontakt med barnet.

Forsvarer for 36-åringen, Anne Gunn Edvardsen, vil ikke kommenterer hvorvidt klientens foreldre ønsker omsorgen for ettåringen.

- Nå får vi ta en ting av gangen, sier hun.

Den 36-årige drapsmannen ble pågrepet i Polen
Foto: Keven Erickson
Den 36-årige drapsmannen ble pågrepet i Polen Foto: Keven Erickson Vis mer