REISEGLAD: Den 21. oktober la John Allen Chau ut et bilde på Instagram hvor han var på vei til regionen. Foto: Instagram / John A. Chau
REISEGLAD: Den 21. oktober la John Allen Chau ut et bilde på Instagram hvor han var på vei til regionen. Foto: Instagram / John A. ChauVis mer

John Allen Chau (27) drept av isolert stamme:

Foreldrene tilgir stammefolk som drepte sønnen

Den amerikanske turisten skal ha blitt drept av pil og bue av fremmedfiendtlig stamme.

Tidligere denne uka meldte nyhetsbyrået AP om en amerikansk turist som trolig var drept av en isolert og fremmedfiendtlig stamme på den indiske Nord-Sentinel-øya i Andamanhavet. Turisten het John Allen Chau.

Øya er hjemsted for en isolert stamme kjent for å skyte på folk fra utenomverdenen med pil og bue. Besøk til øya er strengt regulert av myndighetene, og det er forbudt å ha kontakt med stammemedlemmene.

Politiet har arrestert sju fiskere for å ha hjulpet Chau med overfarten. Politisjef Vijay Singh opplyser at amerikaneren ble drept lørdag. Han skal ha blitt funnet av fiskerne.

Angrepet med piler

Ifølge nyhetsbyrået AFP har en kilde fortalt at fiskerne så Chau bli angrepet med piler, men fortsatte å gå. Så bandt stammefolkene et rep rundt halsen på ham og dro ham etter seg.

Lokale medier melder at Chau ville forsøke å omvende stammen til kristendommen. BBC melder han hadde besøkt øya flere ganger tidligere. Tyvfiske er utbredt rundt øya, men også det er en risikoaktivitet, for i 2006 fikk to indiske fiskere motorstopp og drev i land, hvor de ble drept.

Se dette innlegget på Instagram

John Allen Chau

Et innlegg delt av John Chau (@johnachau)

Familien tilgir drapsmennene

Etter at sønnen var blitt drept, la familien Chau ut et bilde av John på hans Instagram-profil med en lang tekst. Der sto det blant annet:

«Ord kan ikke beskrive hvor lei oss vi er for denne hendelsen. Han var en elsket sønn, bror, onkel og vår beste venn. For andre var han en kristen misjonær, en fjellklatrer, fotballtrener og villmarksmann.»

Ifølge familien elsket John livet, tilba Gud, hjalp dem som var i nød og hadde kun positive tanker om Sentinelese-folket.

«Vi tilgir de som er ansvarlige for hans død.»