Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Foreldrene trenger å få svar på hva som skjedde med Sigrid

Sigrids foreldre ber om at de som vet noe må ta kontakt med politiet.

BARNEHAGEN: Her, ved Østensjø Kanvas-barnehage ble Sigrids sko, sokk og mobiltelefon funnet. Foto: John T. Pederssen / Dagbladet
BARNEHAGEN: Her, ved Østensjø Kanvas-barnehage ble Sigrids sko, sokk og mobiltelefon funnet. Foto: John T. Pederssen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I forrige uke fikk Sigrid Giskegjerde Schjetnes foreldre beskjeden alle foreldre frykter - Sigrid var funnet drept.

Etter fire og en halv uke med leting og etterforskning fant politiet Sigrid i et skogsområde på Kolbotn i Oppegård. Dagen etter hun ble funnet ble to menn, en på 37 år og en på 64 år, siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Vanskelig Tiden etter at Sigrid ble funnet har vært vanskelig for Sigrids foreldre, forteller deres bistandsadvokat Harald Stabell.

- De har hatt det vanskelig og det er vanskelig for dem nå, sier Stabell. Han forteller at familien har et godt støtteapparat rundt seg.

Foreldrene sitter fremdeles sitter igjen med spørsmålet de har hatt siden Sigrid forsvant natt til 5. august.

DREPT: 
16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet natt til 5. august, og ble funnet drept i forrige uke.  
Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet natt til 5. august, og ble funnet drept i forrige uke. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Det de ønsker, og det som er deres fremste mål, er å få svar på hva som har skjedd med Sigrid, sier Stabell.

- Ta kontakt De ønsker at hele sannheten skal komme fram i lyset.

- De er veldig opptatt av at folk som vet noe tar kontakt med politiet, de vil ha hele sannheten fram, både for seg selv og alle andre, sier Stabell.

Familien til Sigrid har fremdeles en god dialog med politiet, og er godt informert om det som skjer i etterforskningen.

- Det betyr veldig mye for dem, både jeg og foreldrene har en god dialog med en kontaktperson i politiet, sier Stabell.

Lys På lørdag ble det tent tusenvis av lys langs Låveveien, som ligger ved barnehagen der Sigrids sko, sokk og mobiltelefon ble funnet. Foreldrene til Sigrid var blant de mange som gikk opp og ned veien, som i høstmørket ble forandret til en lysvei.

Geir Strand, som er nær venn av Sigrids foreldre, var sammen med dem på lørdag. Han fortalte at foreldrene likte markeringen.

I går satt den siktede 64-åringen i avhør i ti timer hos politiet. Hans forsvarer Aase Karine Sigmund forteller at både hun og 64-åringen regner med at han blir satt fri i løpet av kort tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media