Foreldrene trenger klare grenser

Å få ris på baken er dypt krenkende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås har blant annet ansvar for at ingen utsettes for diskriminering på grunnlag av alder. Nå bør hun se på lovverket som ikke gir barn klar nok beskyttelse fra foreldres vold.

En kjennelse fra Høyesterett fastslo for to år siden at det er lov til å bruke mild fysisk straff mot barn. Organisasjonen End Corporal Punishment var sjokkert og sendte brev til justisminister Knut Storberget. Det samme gjorde Barneombudet. Storberget lovte å ordne opp, men ham hørte vi ikke mer fra.

Etterpå har Salten tingrett frifunnet en mann for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot sin sju år gamle stesønn, som han hadde dunket og klapset i hodet og tatt tak i håret på, samt truet med å helle såpe i guttens munn. Rettens flertall, meddommerne, tok ikke noen stilling til om dette var legemsfornærmelse, fordi de mente det var innenfor det foreldre må kunne gjøre i oppdragelsesøyemed.

Tidligere Frp-formann, og Stortingets visepresident, Carl I. Hagen og Ap-politiker Aslam Ahsan - som av alle ting er leder ved Ressurssenter for pakistanske barn - kalte sist uke ris på bar bak mild straff. Siden har Aslam Ahsan gjentatt at ris er \\"mild klaps\\" og mener barneombudet ikke kan sette seg over loven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer