Foreldrene vil ikke anmelde barnas kidnapper

Oppvask i Manila etter skandaløs gisselaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Foreldrene til de 26 barna som ble holdt som gisler ombord på en buss i Manila på Filippinene onsdag, vil ikke anmelde de to gisseltakerne, skriver AP.

De to mennene blir nemlig regnet av foreldrene for å være helter og forkjempere for de fattiges sak. Uansett, myndighetene ser ikke med like blide øyne på Armando Jun Ducat og hans kompanjong Caesar Carbonells aksjon, og vil stille de to for retten, stilt foran anklager som kan gi dem 40 år i fengsel.

Filippinske myndigheter ønsker en rask rettssak, for å unngå lignenede pinlige hendelser, skriver Allheadlinenews.com

- Uavhengig av det som kan virke som en godhjertet grunnlag i dette bisarre dramaet, vil ikke regjeringen ta lett på slik tulle-terrorisme, sier president Gloria Macapagal-Arroyo.

Hun ønsker å bruke rettssaken mot Ducat for å hindre den oppmerksomhetssøkende aksjonisten fra å gjøre flere stunt, men også som en advarsel mot andre som kan bli fristet til å etterligne aksjonen.

Ducat, som driver det 145-plasser store dagsenteret barna gikk på, krevde blant annet bedre levekår for fattig barn da han holdt 26 av barna som gisler i ti timer. For foreldrene er han blitt en helt. De kaller han Sir Ducat, og har blitt enige seg imellom å ikke anmelde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.