Foreldrene vil ikke anmelde barnas kidnapper

Oppvask i Manila etter skandaløs gisselaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Foreldrene til de 26 barna som ble holdt som gisler ombord på en buss i Manila på Filippinene onsdag, vil ikke anmelde de to gisseltakerne, skriver AP.

De to mennene blir nemlig regnet av foreldrene for å være helter og forkjempere for de fattiges sak. Uansett, myndighetene ser ikke med like blide øyne på Armando Jun Ducat og hans kompanjong Caesar Carbonells aksjon, og vil stille de to for retten, stilt foran anklager som kan gi dem 40 år i fengsel.

Filippinske myndigheter ønsker en rask rettssak, for å unngå lignenede pinlige hendelser, skriver Allheadlinenews.com

- Uavhengig av det som kan virke som en godhjertet grunnlag i dette bisarre dramaet, vil ikke regjeringen ta lett på slik tulle-terrorisme, sier president Gloria Macapagal-Arroyo.

Hun ønsker å bruke rettssaken mot Ducat for å hindre den oppmerksomhetssøkende aksjonisten fra å gjøre flere stunt, men også som en advarsel mot andre som kan bli fristet til å etterligne aksjonen.

Ducat, som driver det 145-plasser store dagsenteret barna gikk på, krevde blant annet bedre levekår for fattig barn da han holdt 26 av barna som gisler i ti timer. For foreldrene er han blitt en helt. De kaller han Sir Ducat, og har blitt enige seg imellom å ikke anmelde.

- Vi skylder han mye. Han gav barna våre gratis utdannelse, gratis mat og klær. Han er alltid der for å hjelpe, sier en av foreldrene, Rosita Osita.

To granater Ducat holdt i i løpet av gisseldramaet hadde ikke detonator og ville aldri ha eksplodert. Men skytevåpen og kuler de to brukte var ekte. Politisjefen i Manila, Abarzosa, og to av hans underordnede, er fjernet fra sine stillinger som følge av politiets håndtering av gisseldramaet.

BUSSGISLER: Barna skulle på utflukt, men endte i et ti timer langt gisseldrama. Nå vil ikke foreldrene at hovedmannen bak aksjonen, Ducat, skal siktes, mens myndighetene vil statuere et eksempel. Foto: SCANPIX/EPA
BUSSGISLER: Barna skulle på utflukt, men endte i et ti timer langt gisseldrama. Nå vil ikke foreldrene at hovedmannen bak aksjonen, Ducat, skal siktes, mens myndighetene vil statuere et eksempel. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Politiet feilet i å kontrollere hordene av skuelystne, tillot uautorisert personell inn på området og tillot kontakt mellom gisseltakerne og utenforstående, inkludert media.

RISIKERER 40 ÅR: Armando Jun Ducat risikerer 40 år i engsel,dersom han dømmes etter siktelsen mot seg.
PRESIDENT: Filippinenes president Gloria Macapagal-Arroyo, besøkte barna fredag.