Foreldrene ville bare pynte opp i skolegården. Først etterpå la de merke til hva de hadde gjort

Malte hakekors-ludo.

OPS: Det var med de beste intensjoner foreldreforeningen ved barneskolen malte et Ludo-brett i skolegården. Likheten med et hakekors så de først etterpå.
OPS: Det var med de beste intensjoner foreldreforeningen ved barneskolen malte et Ludo-brett i skolegården. Likheten med et hakekors så de først etterpå.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreldreforeningen ved barneskolen i den lille byen Herford i den nordvestlige delen av Tyskland synes skolegården til smårollingene var av det kjedelige slaget.

De ble enige om at den trengte et mer fargerikt innslag, og gikk dermed sammen om å male et Ludo-brett på asfalten.

Det som derimot ikke falt dem inn var likheten mellom Ludo-brettet og det mindre populære symbolet som ble kjent verden over under Adolf Hitlers Nazi-Tyskland - hakekorset.

Saken har, ikke uventet, fått et etterspill som ikke bare bærer preg av lek og moro.

Innbyggerne i den lille byen har nemlig gått så langt som å melde det hele inn til både skoleledelsen og politiet. Det skriver Berliner Zeitung.

Og ikke nok med det. Ordføreren i byen, Bernd Dumcke, måtte også komme på banen. Han forsikret om at foreldrene ikke hadde noen intensjoner om å lage et hakekors, og at det hele dreide seg om en stor misforståelse.

Også foreldreforeningens leder, Stefan Sabbert, har i ettertid gått ut og tatt avstand fra det som har skjedd.

Nå skal spillebrettet som var kilden til uroen males over. Så snart som overhodet mulig.