Foreldrene ville betale 10 millioner i løsepenger. Tryglet gjernings­mennene om å la 17 år gamle Anneli-Marie leve

Lik funnet i går kveld på en forlatt bondegård utenfor Meissen i Tyskland.

TRAGIS SLUTT: Det 17 år gamle kidnappingsofferet Anneli-Marie er bekreftet drept. Foto: PRIVAT / POLITIET
TRAGIS SLUTT: Det 17 år gamle kidnappingsofferet Anneli-Marie er bekreftet drept. Foto: PRIVAT / POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Hele landsdelen har de siste dagene deltatt i jakten på den forsvunne Anneli-Marie fra byen Meissen i det tidligere DDR.

Nå i morges sendte politiet ut en bekreftelse på at jenta er død.  Liket ble i går kveld funnet på en forlatt bondegård utenfor Meissen.

- Vi må rent umiddelbart gå ut fra at den døde er identisk med 17 år gamle Anneli-Marie, bekrefter polititalsmann Thomas Knaup i en pressemelding, der han innkaller til pressekonferanse om saken seinere på formiddagen.

Polititalsmann Knaup bekrefter overfor Bild-Zeitung at to menn i går ble anholdt i henholdsvis Dresden og i nabodelstaten Bayern. Den ene er 39 år gammel, den andre 61 år.

Det er ikke kjent hvordan mennene stiller seg til siktelsene som kommer til å omhandle kidnapping og drap.

Brev til kidnapperne
Kidnappernes krav lød på 1,2 millioner euro - eller drøye 10 millioner kroner. Antakelig ble dette sendt til foreldrene torsdag kveld umiddelbart etter at Anneli-Marie var bortført.

Foreldrene koblet inn politiet, samtidig som de meddelte at de ville betale løsepengene. 

I løpet av helga eksploderte saken i tyske medier. Foreldrene sendte i helga ut et åpent brev til kidnapperne og til Anneli-Marie selv. De skrev til datteren at de elsker henne og savner henne - og tryglet gjerningsmennene om å la 17-åringen leve.

Det skal dreie seg om en velstående familie, uten at politiet har avslørt hva Anneli-Maries foreldre driver med. De har selv valgt å ikke stå fram med navn og bilde.

Varmekamera
Store politistyrker deltok i leting etter Anneli-Marie. Sykkelen hennes ble funnet relativt hurtig under en manngard. Hunden hennes har også dukket opp. 

Men sporene som en politihund umiddelbart etter kidnappingen fulgte, stoppet på en bondegård i nærheten. 

Den samme gården ble i går endevendt av etterforskere, som også hadde hjelp under søket av et helikopter med varmekamera.

Bondegården hvor Anneli-Marie ble funnet død, skal tilhøre den siktede 39-åringens familie som bodde der inntil for få uker siden. Eiendommen er lagt ut til salg.