Gabby Petito-saken:

Foreldrenes avsløring om Brian Laundrie

Nå røper Brian Laundries foreldre hva sønnen deres gjorde like før han forsvant.

DRAPSMYSTERIE: Gabbi Petito ble kvalt til døde, mens Brian Laundrie plutselig forsvant. Nå er også han bekreftet omkommet. Foto: Brian Laundrie/Instagram Vis mer
Publisert

People melder at Brian Laundries foreldre avslører hva som skjedde under det siste møtet med sønnen, før han forsvant 13. september.

Ifølge Chris og Roberta Laundrie skal han har vært helt ute av seg like før han dro fra foreldrenes hus i Florida.

Følte seg hjelpeløs

Chris Laundrie sier at han følte seg hjelpeløs, da han forsto at han ikke kunne stanse sønnens flukt.

Familiens advokat, Steven Bertolino sier at faren skulle ønske at han ikke lot sønnen forlate huset.

- Brian var helt ute av seg da han dro, og Chris har betrodd seg til meg om hendelsen, og sagt at han skulle ønske han ikke lot Brian dra, sier Bertolino til People.

Forrige onsdag ble Brian Laundries levninger funnet i et av Floridas mange naturreservater, ved et skogsområde i Myakkahatchee Creek Environmental Park.

Smertefull tid

Bertolino fortsetter med å fortelle at det har vært en smertefull tid for foreldrene, siden Brian forlot dem 13. september, før han sier:

- Men Brian var en voksen mann. Han ønsket å gå ut døra, og var berettiget til å ta den avgjørelsen selv.

Etterforskerne bekreftet identifiseringen av Laundries skjelettrester, en dag etter at de ble oppdaget ved Carlton-reservatet i Florida. Like ved Laeundrie lå det en ryggsekken, som inneholdt en notatbok og klesplagg. Politiet utførte identifikasjonen ved hjelp av å undersøke tennene hans, opp mot tidligere besøk hos tannlegen.

Gjennombruddet, som ledet til at levningene ble funnet, kom kort tid etter at Laundries foreldre tipset politiet om å lete i Myakkahatchee Creek Environmental Park, bekreftet Bertolino.

Tipset av foreldrene

Ifølge CNN var det Laundries foreldre, Chris og Roberta Laundrie, som ba politiet om dra til Myakkahatchee Creek Environmental Park i North Port, hvor levningene ble funnet.

- Etter et kort søk fant de gjenstander som tilhørte Brian. Det gjorde at det ble gjort et utvidet søk i området, forklarte familiens advokat, Steven Bertolino.

Det utvidede søket gjorde at de menneskelevningene ble funnet.

Stor leteaksjon

Laundries kjæreste, Gabby Petito, ble funnet død i en nasjonalpark i Grand Teton i Wyoming 19. september.

Obduksjonsrapporten viste at 22-åringen døde av kvelning, og FBI betegnet det som et drap. Laundrie ble tidlig omtalt som en «person av interesse» i forbindelse med drapssaken.

- Hun ble kvalt, det var et drap, sa rettsmedisiner Brent Blue under en pressekonferanse.

Petito hadde da vært savnet i åtte dager etter at Laundrie plutselig hadde kommet hjem alene fra bilferien de var på i USA.

Paret hadde kjørt rundt i Petitos hvite van siden juni, men i begynnelsen av september var New York-kvinnen plutselig som sunket i jorda.

Brian Laundrie forskanset seg i foreldrenes hjem i North Porth, før også han plutselig forsvant. 17. september meldte foreldrene hans, som ikke ønsket å prate med politiet, ham savnet.

PÅ TUR: Gabby Petito og Brian Laundrie la jevnlig ut bilder fra USA-reisen sin på Instagram. Foto: Brian Laundrie/Instagram
PÅ TUR: Gabby Petito og Brian Laundrie la jevnlig ut bilder fra USA-reisen sin på Instagram. Foto: Brian Laundrie/Instagram Vis mer

Ringte nødnummeret

Det var 2. juli at Gabby Petito og Brian Laundrie startet reisen i vanen, som de hadde bygget om til bobil.

- Det finnes ikke et bedre sted enn det lille hjemmet vi har skapt, skrev hun på Instagram to dager seinere, og tagget Justin Laundrie.

Petito la ut bilder fra alle stedene de besøkte, som Colorado Springs og Zion nasjonalpark i Utah.

12. august, altså nærmere tre uker før Laundrie kom tilbake til foreldrene i Florida, varslet bekymrede øyevitner politiet og fortalte at de hadde sett en mann slå ei jente i Moab i Utah.

Det viste seg å være Petito og Laundrie.

Da politiet fant paret, var Gabby Petito svært opprørt. Alt ble filmet av politiets kroppskameraer. Hun hikstet og fortalte at hun hadde kranglet med kjæresten.

- Jeg har tvangstanker og blir noen ganger veldig frustrert, sa hun, og forklarte at Laundrie ikke ville slippe henne inn i bilen deres.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Kranglet om Gabbys telefon

I en rapport skrev politibetjent Daniel Scott Robbins at Gabby Petito var utrøstelig da hun satt i baksetet i politibilen hans, skrev The Washington Post.

- Ikke på noe tidspunkt under etterforskningen sluttet Gabrielle å gråte, puste tungt eller sette sammen en setning uten å tørke bort tårene, tørke nesa eller å gni hendene på knærne sine, skrev han.

I samtalene skal det ha kommet fram at forholdet mellom Laundrie og Petito var blitt mer og mer anstrengt.

- Hun slet med psyken, skrev Robbins i rapporten.

Politibetjent Robbins skrev at han sendte Gabby Petito til krisesenteret Safe Haven mens Laundrie fikk et hotellrom.

Forholdet ble ikke anmeldt.

NY VIDEO: Amerikansk politi har frigitt en ny video i forbindelse med drapet på 22 år gamle Gabby Petito som viser at hun muligens utfører håndsignalet for hjelp. Video: MOAB Police Department. Reporter: Julie Tran / Dagbladet Vis mer

Kranglet høylytt

27. august så øyevitner Petito og Laundrie på restauranten The Merry Piglets Tex-Mex i Jackson i Wyoming.

Paret skal da ha kranglet mens de var på vei ut døra, og Petito skal ha grått mens Laundrie så sint ut. Sistnevnte skal ha gått inn og ut av restauranten og vært hissig mot de ansatte.

Samme dag fikk Petitos mor en tekstmelding hun beskriver som «rar». I meldingen ble det spurt om hun kunne hjelpe Stan, altså Gabby Petitos bestefar.

- Kan du hjelpe Stan. Jeg får bare talemeldingene hans og ubesvarte anrop, sto det i meldingen.

Mora reagerte på meldingen, ettersom Petito aldri kalte bestefaren sin for Stan. 30. august fikk Petitos familie nok en tekstmelding som de reagerte på, og som de ikke tror at Petito sendte selv.

- Ingen dekning i Yosemite, sto det.

Så ble det stille fra New York-jenta. Da familien ikke hadde hørt fra henne på elleve dager, slo de alarm.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

1. september kom Brian Laundrie hjem alene til familien sin i Florida, hvor han skaffet seg en advokat.

Mens politiet erklærte ham som en «person av interesse», gikk han under jorda.

- Hvordan kan du gjøre dette mot Gabby?

11. september ble Gabby Petito meldt savnet av familien.

Da de kontaktet Brian Laundrie, fikk de ikke svar, og ble rasende.

- Brian forlot Gabby i villmarka med grizzlybjørner og ulver, mens han sitter trygt hjemme. Hjemme! Brian, hvordan kan du gjøre dette mot Gabby, tordnet familien i pressemeldingen de sendte ut 16. september.

Laundries foreldre fortalte da at de ikke hadde sett sønnen siden 13. september, da han dro på tur til det enorme Carlton-reservatet.

Ifølge dem hadde han ikke med seg verken mobil eller lommebok.

19. september ble et lik funnet i Grand Teton i Wyoming, som skulle vise seg å være Petito.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer