Foreldrenes grusomme hemmelighet avslørt

Politiet har jaktet på svaret siden januar i fjor. Nå er skjebnen til parets datter oppklart.

TILTALT: Den 13 år gamle jentas foreldre ble pågrepet i januar i fjor. Nå er de tiltalt for drap på sin egen datter. Foto: Politiet i Phoenix
TILTALT: Den 13 år gamle jentas foreldre ble pågrepet i januar i fjor. Nå er de tiltalt for drap på sin egen datter. Foto: Politiet i Phoenix Vis mer
Publisert

I over ett år har politiet i Phoenix forsøkt å finne ut hva som skjedde med 13 år gamle Ana Loera, som ifølge vitner sist ble sett i live sommeren i 2016. Nå er mysteriet oppklart.

Forrige uke kom politiet i byen i Arizona med nyheten om at deres drapsetterforskere hadde gjort et gjennombrudd i saken. Samtidig ble det opplyst at foreldrene til 13-åringen er tiltalt for blant annet drap, barnemishandling og forsøk på å skjule en død person.

De to har sittet i varetekt siden januar i fjor, få dager etter at etterforskningen startet. Politiet hadde da blitt oppringt av ei 11 år gammel jente, som hevdet hun hadde vært alene hjemme i to dager og var sulten. En patrulje ble sendt til stedet, og tok hånd om 11-åringen og to andre barn som befant seg i boligen.

Kort tid etter, fikk brannvesenet telefon om at boligen hvor barna hadde blitt funnet, sto i brann. Da flammene var slukket, ble huset gjennomsøkt. Der ble det funnet rester av en død person. Undersøkelser viste i ettertid at det var 13 år gamle Ana Loera.

Pakket inn og lagt på loftet

I en presseoppdatering på Facebook opplyser politiet at den nøyaktige datoen for når jenta døde, ikke har vært mulig å fastslå. De siste observasjonene av henne i live, var imidlertid sommeren 2016, ifølge vitner.

Foreldrene skal ha forklart til politiet at dattera deres ble alvorlig syk sommeren 2017, men at de ventet flere dager med å ta henne til sykehuset. Da skal helsetilstanden allerede ha blitt så forverret at jenta døde før de rakk å komme fram.

I frykt for å miste foreldreretten til sine andre barn, ble dødsfallet forsøkt holdt skjult av paret. I stedet for å melde det til politiet, pakket de inn liket og gjemte det på loftet i sitt eget hjem, skal faren ha forklart i avhør, ifølge Arizona Republic.

ÅSTED: Politiets sperringer ved boligen i Phoenix. Foto: Politiet
ÅSTED: Politiets sperringer ved boligen i Phoenix. Foto: Politiet Vis mer

Utsatt for grov vold

Ifølge beskrivelser fra åstedet skal boligen ha vært i svært dårlig forfatning da barna ble funnet i januar i fjor. Avføring skal ha ligget på gulvet i flere av rommene.

Den 11 år gamle dattera som hadde varslet politiet, skal også ha fortalt at mora hadde utsatt henne for en rekke tilfeller av grov vold.

Til etterforskerne skal jenta ha sagt at hun tidligere hadde hatt ei eldre søster, men at hun hadde forsvunnet flere år tidligere. Mora deres hadde da fortalt henne at søstera var blitt adoptert bort og sendt til Columbia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer