Birgitte Tengs-saken:

Foreldrenes skrekkscenario

Karin og Torger Tengs frykter at drapet på datteren aldri blir oppklart. Skrekkscenarioet er at man sitter igjen med en mulig gjerningsperson som er frifunnet og en mulig gjerningsperson som blir frifunnet.

KASTET UNDER BUSSEN: Torger Tengs , her sammen med kona Karin, beskrev livet etter drapet på datteren Birgitte som å bli kastet under bussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KASTET UNDER BUSSEN: Torger Tengs , her sammen med kona Karin, beskrev livet etter drapet på datteren Birgitte som å bli kastet under bussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Torger Tengs (64), Birgitte Tengs far, fikk ordet i Haugaland og Sunnhordaland tingrett etter at Johny Vassbakks forsvarere hadde holdt sitt innledningsforedrag.

- Det er ikke godt å forklare hvordan jeg har det, men jeg har det jævlig, sa 64-åringen.

27 år etter at han fikk skrekkbeskjeden om at hans eneste datter var drept, ønsket Torger Tengs på vegne av selg selv og kona, Birgittes mor Karin (64), å si noe til retten.

- Ble totalt lammet

Faren inntok vitneboksen i Haugaland og Sunnhordland tingrett tirsdag ettermiddag. Lavmælt, men med en klar stemme, fortalte han hvordan familien har hatt det, siden dattera ble revet bort fra dem.

Erik Lea, en av familiens bistandsadvokater, stilte spørsmål til Torger Tengs. Lett framoverlent, men tydelig preget, fortalte Birgittes far, at han hadde seilt som kaptein på et skip på vei til Rotterdam, da han forsto at noe var galt.

- Jeg forsøkte å ringe kona mi Karin. Men fikk ikke tak i henne. Hun svarte ikke. Heller ikke foreldrene mine svarte. Til slutt ringte jeg til svogeren min. Det var fetteren som svarte, og fortalte at Birgitte var drept. Jeg ble totalt lammet, sier han om telefonsamtalen som endret livet til han, kona og resten av familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer