Foreldrepar (38 og 41) banket, voldtok og urinerte på barna

Danske par skal ha utsatt sine ni barn for svært grove seksuelle overgrep og grotesk mishandling.

GROTESK MISHANDLING: Her skal foreldreparet ha utsatt sine ni barn for grove seksuelle overgrep og grotesk mishandling. Foto: Henning Bagger / Scanpix
GROTESK MISHANDLING: Her skal foreldreparet ha utsatt sine ni barn for grove seksuelle overgrep og grotesk mishandling. Foto: Henning Bagger / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreldreparet er tiltalt for «en serie uhyrlige anklagepunkter», skriver nyhetsbyrået Ritzau.

- Jeg kan bare si at dette er en meget, meget grov sak. Trolig en av de groveste som jeg noen sinne har hørt om, sier visestatsadvokat Michael Møller Hansen til BT.dk.

Avisa advarer videre «sarte sjeler» mot innholdet i tiltalen, der det står at barna har blitt utsatt for både vanskjøtsel, frihetsberøvelse, vold, seksuelle overgrep og tvang av groveste sort.

- Måtte spise avføring De to tiltalte er den 41 år gamle faren og den 38 år gamle moren.

Det er den eldste dattera i familien som skal ha blitt utsatt for de verste overgrepene.

Den i dag 21 år gamle kvinnen er ifølge tiltalen blitt utsatt for langvarig frihetsberøvelse i en bygning uten vann, lys og varme. De påståtte overgrepene var på sitt verste da jenta var 14 år gammel. Hun skal også ha blitt tvunget til å måke snø barbeint, noe som ifølge påtalemyndigheten forårsaket alvorlig forfrysning.

Slått med balltre Faren skal ha slått henne med balltre og jernstenger, samt ha oppfordret de andre barna til å mishandle henne.

- Han er også tiltalt for ha voldtatt den eldste datteren flere ganger, sier visestatsadvokaten.

Faren er også tiltalt for å ha prøvd å få en bekjent av familien til å voldta henne.

- Kokende vann Saken, som i danske medier omtales som Brønderslev-saken, ventes å komme opp for retten i Hjørring i slutten av april eller begynnelsen av mai.

Påtalemyndigheten krever at faren dømmes til forvaring på ubestemt tid, mens moren dømmes til fengsel med en strafferamme på åtte år.

- Ukentlig har barna blitt utsatt for vold i form av slag og spark. Ved et tilfelle har foreldrene helt kokende tomatsuppe ned i halsen på ett av barna, sier visestatsadvokat Michael Møller Hansen til Politiken om tiltalen.

Gikk til politiet Brønderslev-saken ble avslørt da den nå 21 år gamle kvinnen selv gikk til politiet i fjor og fortalte om hva hun og søsknene hennes hadde vært utsatt for.

Den 41 år gamle faren ble i fjor tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus. Han rømte derfra i august, men ble kort tid etterpå pågrepet.