Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldrepar i retten, tiltalt for å ha mishandlet spedbarn

Et foreldrepar som er tiltalt for å ha mishandlet sitt nyfødte barn, må onsdag møte i tingretten i Mysen. Foreldrene mener årsaken til skadene var beinskjørhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hun nekter straffskyld. Vi mener barnet har hatt en beinskjørhet som har ført til skadene. Her er medisinerne faglig uenige, sier advokat Eva Frivold som representerer den tiltalte kvinnen, til NTB.

Paret er tiltalt for grovt eller gjentatte ganger å ha mishandlet barnet ved å ha utsatt det for vold eller unnlatt å gripe inn for å forhindre volden barnet ble utsatt for. De er også tiltalt for å ha unnlatt å sørge for at det lille barnet fikk nødvendig helsehjelp til tross for fysiske tegn på at barnet trengte det.

Ifølge tiltalen foregikk mishandlingen i en kommune i Østfold mellom 3. august og 4. oktober 2014.

Den nyfødte gutten var under tre uker gammel da mishandlingen begynte, ifølge påtalemyndigheten.

Ifølge tiltalen fikk barnet blant annet påvist brudd i overarmen, skinnebeinet, et ribbein, lårbeinet og i hodeskallen. Det ble også påvist blødning i hjernen.

– Blir avfeid

Barnefarens forsvarer, advokat Bjørn Skuggevik, uttalte til NRK i begynnelsen av april at heller ikke hans klient erkjenner straffskyld. Også han viste til konklusjonen om beinskjørhet.

– Dette er en omfattende og vanskelig sak. Vi mener at dette dreier seg om beinskjørhet, og vi har vært i kontakt med en erfaren sakkyndig som mener at barnet har et osteoporotisk skjelett. Men vi opplever at det avfeies. Jeg skulle ønske de var ydmyke når det gjelder å bruke alternative sakkyndige, sa Skuggevik.

Ifølge advokat Eva Frivold ble barnet operert for en medfødt hjertelidelse da det var nyfødt.

Hun sier det hadde svært dårlig matinntak, noe hun påpeker kan ha ført til tilstanden med beinskjørhet.

Alvorlig og tragisk

Rettssaken mot de to foreldrene skal opp i Heggen og Frøland tingrett i Mysen 23. mai. Det er satt av ni dager til saken, der det skal føres en rekke vitner.

– Dette er en alvorlig og tragisk sak. Det er på det rene at det er flere sakkyndige som uttaler seg i saken, men jeg vil ikke kommentere rundt deres konklusjoner eller andre detaljer på forhånd, uttalte statsadvokat og aktor i saken, Carl Graff Hartmann, i april.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media