Foreldrepar i retten, tiltalt for å ha mishandlet spedbarn

Et foreldrepar som er tiltalt for å ha mishandlet sitt nyfødte barn, må onsdag møte i tingretten i Mysen. Foreldrene mener årsaken til skadene var beinskjørhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Hun nekter straffskyld. Vi mener barnet har hatt en beinskjørhet som har ført til skadene. Her er medisinerne faglig uenige, sier advokat Eva Frivold som representerer den tiltalte kvinnen, til NTB.

Paret er tiltalt for grovt eller gjentatte ganger å ha mishandlet barnet ved å ha utsatt det for vold eller unnlatt å gripe inn for å forhindre volden barnet ble utsatt for. De er også tiltalt for å ha unnlatt å sørge for at det lille barnet fikk nødvendig helsehjelp til tross for fysiske tegn på at barnet trengte det.

Ifølge tiltalen foregikk mishandlingen i en kommune i Østfold mellom 3. august og 4. oktober 2014.

Den nyfødte gutten var under tre uker gammel da mishandlingen begynte, ifølge påtalemyndigheten.

Ifølge tiltalen fikk barnet blant annet påvist brudd i overarmen, skinnebeinet, et ribbein, lårbeinet og i hodeskallen. Det ble også påvist blødning i hjernen.

– Blir avfeid

Barnefarens forsvarer, advokat Bjørn Skuggevik, uttalte til NRK i begynnelsen av april at heller ikke hans klient erkjenner straffskyld. Også han viste til konklusjonen om beinskjørhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer