Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldrepar tiltalt for grov mishandling av sine fire barn

Barna - to gutter og to jenter - var i alderen 0 til 9 år da den angivelige mishandlingen pågikk.

TILTALT: Tirsdag møter et foreldrepar i Oslo tingrett, tiltalt for grov mishandling av sine egne barn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TILTALT: Tirsdag møter et foreldrepar i Oslo tingrett, tiltalt for grov mishandling av sine egne barn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede fra barna var svært små, skal foreldrene deres ha utsatt dem for grov mishandling, blant annet slag, spark og drapstrusler.

Ifølge tiltalen skal mishandlingen av det minste barnet ha startet kort tid etter at det ble født. Gjerningsbeskrivelsen er i det store den samme for alle de fire søsknene, også når det gjelder tidsperioden mishandlingen skal ha pågått.

Saken starter i Oslo tingrett tirsdag. Retten har satt av fire dager til å behandle den.

«Volden har blant annet bestått i spark, slag med hånd og slag med gjenstander som ledning, lader og belte», står det i gjerningsbeskrivelsen.

Ett av barna skal i tillegg ha blitt sperret inne og utsatt for nedsettende bemerkninger av foreldrene.

Foreldreparet på 51 og 43 år stilles begge ansvarlig for mishandlingen, og det defineres ikke noen klar rollefordeling dem imellom. I tiltalen heter det at mishandlingen var grov, fordi den har pågått over lang tid.

Barna - to gutter og to jenter - var i alderen 0 til 9 år da den angivelige mishandlingen pågikk.

(NTB)

Hele Norges coronakart