Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldrepar varetektsfengslet i to uker etter baby-dødsfall

Moren sier hun gjorde alt for at babyen skulle ha det bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har anket den kjennelsen til lagmannsretten fordi vi er uenige og mener at det ikke er grunnlag for varetekt, sier mannens forsvarer, Dag Svensson, til NTB.

Kvinnen anker også fengslingen, ifølge VG.

- Min klient har gjort alt hun kan for at babyen skal ha det bra. Hun har oppsøkt helsevesenet flere ganger og bedt om råd. Hun har ingen forståelse for den behandlingen hun får av politiet nå, sier kvinnens forsvarer Gunhild Lærum til NRK.

Spedbarnet døde lørdag kveld, og det var foreldrene som selv som varslet alarmsentralen. Begge ble pågrepet og deretter løslatt, før de ble pågrepet igjen mandag da obduksjonsrapporten var klar.

Ifølge politiadvokaten viser foreløpig obduksjonsrapport at det er mer sannsynlig at døden er forårsaket av en kriminell handling, skriver NRK. Politiet har ikke utelukket krybbedød.

- Vi mener fengsling er et helt nødvendig inngrep for at vi skal få gjort den etterforskningen vi mener vi må gjøre for å få klarhet i hva som har skjedd, sier politiadvokat Line Thorsberg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!