15 av 27 slutter i Espira-kjedens barnehage Gartnerløkka

Foreldresjokk i Oslo-barnehage: Halve arbeidsstokken går

Foreldre er provosert av at 15 ansatte i Gartnerløkka slutter.

KRYPTISK: Da Gartnerløkka barnehage nylig sendte ut et foreldreskriv om «endringer i personalet» ble det et godt stykke ned i skrivet opplyst at 14 ansatte slutter - pluss styreren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KRYPTISK: Da Gartnerløkka barnehage nylig sendte ut et foreldreskriv om «endringer i personalet» ble det et godt stykke ned i skrivet opplyst at 14 ansatte slutter - pluss styreren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag i forrige uke fikk foreldre med barn i Gartnerløkka barnehage i Oslo en sjokkmelding fra ledelsen:

Hele 15 medarbeidere - over halvparten av personalet på 27 - slutter i jobben.

Den dramatiske beskjeden kom først langt nede i et skriv til foreldrene, med den nøkterne tittelen «Informasjon om endringer i personalet fra nytt barnehageår».

«Dette kommer som lyn fra klar himmel, og det er mye spørsmål og fortvilelse fra foreldrenes side», skriver mer enn 50 foreldre i et brev til ledelsen.

Misnøye

Dermed er den svenskeide Espira-kjeden igjen i fokus, etter at Dagbladet nylig omtalte Espiras ansettelsesstopp for fagarbeidere og folk med høy ansiennitet.

At så mange nå slutter i Gartnerløkka barnehage skal ha flere grunner.

En av dem er en melding fra ledelsen for få måneder siden. Denne oppfattet flere ansatte som at det ville bli for mange barn i forhold til kapasiteten. Dette kan gjelde både areal og bemanning.

Også andre forhold skal ha spilt inn, som at noen føler at de ikke får nok uttelling for utdannelse.

Ingen av dem Dagbladet har snakket med har ønsket å navngis. Slik svarer en av dem på spørsmålet om det er en protestaksjon fra de ansatte som slutter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer