PRESS: USAs president Barack Obama har lagt press på de republikanske senatorene for å få dem til å godta forslaget til krisepakke for økonomien. Natt til lørdag norsk tid så det ut til at det nærmet seg enighet om pakken i Senatet. Foto: Charles Dharapak/Scanpix
PRESS: USAs president Barack Obama har lagt press på de republikanske senatorene for å få dem til å godta forslaget til krisepakke for økonomien. Natt til lørdag norsk tid så det ut til at det nærmet seg enighet om pakken i Senatet. Foto: Charles Dharapak/ScanpixVis mer

- Foreløpig avtale om amerikansk krisepakke

Amerikanske senatorer ser ut til å bli enige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske senatorer er kommet fram til en foreløpig avtale om den nye krisepakken for økonomien, ifølge kilder i Senatet.

Lederen i Senatets finanskomité Max Baucus hevdet natt til lørdag norsk tid at Demokratene har sikret tilstrekkelig støtte til at krisepakken vil bli vedtatt. En kilde i Det demokratiske partiet sa det skulle stemmes over pakken i løpet av noen timer.

Avtalen innebærer at verdien av pakken blir på 780 milliarder dollar, sa en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Meldingen om et mulig kompromiss i striden om krisepakken kom etter flere dager med intense diskusjoner og forhandlinger. Demokratenes leder i Senatet Harry Reid har ledet forsøkene på å overtale republikanske senatorer til å stemme for krisetiltakene.

Dersom kompromisset blir realitet, vil resultatet bli en pakke som er betydelig mindre enn forslagene som har ligget på bordet fram til nå.

Debatten i Senatet de siste dagene har tatt utgangspunkt i et forslag om en pakke til en verdi av hele 937 milliarder dollar.

President Barack Obama har advart om katastrofale konsekvenser for amerikansk økonomi hvis ikke krisetiltakene blir vedtatt.

NTB