Foreløpig DNA-bom

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiets teknikere har ennå ikke en DNA-profil av gjerningsmannen. Den første prøven slo feil, men politiet håper nå på et positivt svar i et av de resterende biologiske funnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet håpet i dag på å få svar på om de hadde gode nok biologiske funn til å lage en DNA-profil av den som forrige fredag som drepte åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da ville de satt gang med å ta blodprøver av personer som kan ha vært i nærheten av åstedet på drapsdagen. Det genetiske fingeravtrykket av gjerningsmannen ville også bli sammenlignet med de 90 profilene som allerede er i det sentrale DNA-registeret over draps- og voldtektsdømte.

Men i dag ble det klart at den første analysen ga et negativt svar. Nå går de løs på andre biologiske funn som tar lengre tid å analysere.

- Vi har materiale av vidt forskjellig karakter som kan inneholde DNA-spor. Svarene av disse prøvene kan komme tidligst neste uke, kanskje enda seinere, sa kriminalsjef Arne Pedersen på en pressekonferanse i ettermiddag.

Men en mulig DNA-profil er ikke politiets eneste håp. Politiet har tidligere uttalt at de sitter på andre tekniske bevis som de regner med kan felle drapsmannen.

Fortsatt fri etter en uke

En uke etter de grufulle drapene som har skaket opp hele landet er gjerningsmannen fortsatt på frifot. Over 150 personer er avhørt, men ingen med status som mistenkt.

Kripos-analytikerne er nå ferdige med en grovanalyse av bevegelsene i Baneheia drapskvelden. De har og begynt å kartlegge bevegelser i området tidligere på drapsdagen, og bevegelser i området og ikke minst ut av området lørdag morgen.

Politiet etterlyser nå tips flere tips om mistenkelige personer observert på Baneheia, eller på vei ut av området lørdag morgen.

Politiet kartlegger også blottinger, tilnærmelser mot barn og annen kriminell eller unormal oppførsel i Baneheia og Kristiansand sentrum i forkant av drapene. Etterforskningen vil pågå med uforminsket styrke gjennom helgen. Rundt 50 personer i nabolaget er ennå ikke spurt ut, og flere vitner skal avhøres. Politiet driver med et omfattende arbeid for å sjekke ut alibier på politiets liste over såkalt interessante personer. Dette kan være personer som er sett i området, eller som er tidligere dømt for volds- og seksualforbrytelser.

Dette er et tidkrevende arbeid. Vitners opplysninger må samkjøres, personer må spørres ut, overvåkingsvideoer, telefonlister og mobiltelefoners bevegelser må analyseres.

- Vi er inne i et veldig godt spor i etterforskningen, sa en fortsatt optimistisk Pedersen i ettermiddag.