Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forelskelse endte med terrorisering av læreren

Jenta (14) ble forelsket i sin lesbiske lærer og gjorde alt hun kunne for å bli hennes kjæreste. Da læreren avviste tilnærmingene, begynte eleven å terrorisere henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Det begynte med en lapp der eleven fortalte om sine følelser. Det endte med en tiltale og rettssak.

Etter at saken ble anmeldt til politiet, ble jenta, som nå er 16 år gammel, ilagt ei bot på 3000 kroner. Den nektet hun å vedta. Saken havnet derfor i Namdal tingrett, der den ble behandlet sist tirsdag. Det er ennå ikke avsagt dom.

Det hele startet da jenta bare var 14 år gammel og gikk i niende klasse i ungdomsskolen. Hun skal ha blitt forelsket i sin lesbiske lærer, men følte seg avvist da hun fortalte læreren om sine varme følelser.

Frustrasjon

I frustrasjon over avvisningen skal eleven ha begynt å terrorisere læreren og hennes partner. Ifølge tiltalen skal hun ha plaget læreren ved å ringe henne flere ganger daglig, samt sende henne tekstmeldinger.

Ved en bestemt anledning skal jenta ha oppsøkt læreren og forsøkt å komme inn i bilen hun satt i, for deretter å slå i bilen og rope «jævla bitch» til henne.

Den påståtte terroriseringen skal ha foregått over en lengre periode, og den skal ha startet før jenta nådde den kriminelle lavalderen. Tiltalen omfatter bare perioden fra hun fylte 15 år til hun ble ilagt et rettslig besøksforbud 14. mars 2002.

Truende

Læreren og hennes partner opplevde eleven som truende. Hun skaffet seg hemmelig telefonnummer og ble en periode sykmeldt fra jobben ved skolen.

Forholdet ble politianmeldt 4. november 2001, og saken var ferdig etterforsket tidlig i 2002.

I tiltalebeslutningen ble det i utgangspunktet tatt med et punkt om telefonterror mot datteren til lærerens partner. Det er snakk om flere tekstmeldinger per dag med et sjikanøst innhold. Tiltalte nekter for å ha sendt disse meldingene, og rettssaken viste at de var sendt fra et annet telefonnummer enn hennes, så denne delen av tiltalen ble under prosedyren frafalt av aktor Helene Harsvik.

- Det var viktig for min klient, sier jentas forsvarer, advokat Inger J. Dehli, til Dagbladet.

Hun forteller at jenta ellers har erkjent de faktiske forhold, men at hun ikke har ment å terrorisere.

- Hun har ønsket å få kontakt med læreren for å snakke ut om ting, sier forsvareren.

Overfor retten erkjente jenta å ha gått for langt. Hun ga ifølge Namdals-Avisa uttrykk for at det kanskje er galt, det hun har gjort, men at det ikke er straffbart.

Etter at hun fortalte om sine følelser, opplevde hun en fullstendig endring i lærerens holdning overfor henne. Hun hevdet også at læreren flere ganger gjorde narr av henne overfor resten av klassen.

Aktor Helene Harsvik la ned påstand om at den nå 16 år gamle jenta må idømmes en bot på 3000 kroner for skremmende eller plagsom opptreden. Forsvarer Inger J. Dehli påsto full frifinnelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media