Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forelsket fengselsansatt ville rømme sammen med drapsdømte fanger

Mener påtalemyndigheten i New York.

 PÅGREPET:  Fengselsansatte Joyce Mitchell i fengslingsmøtet i Plattsburgh i staten  New York fredag. Foto: Mike Groll, Reuters/NTB Scanpix.
PÅGREPET: Fengselsansatte Joyce Mitchell i fengslingsmøtet i Plattsburgh i staten New York fredag. Foto: Mike Groll, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig fengselsansatt planla å rømme sammen med de to drapsdømte fangene som stakk av fra et fengsel i USA forrige helg, ifølge påtalemyndigheten.

Den 51 år gamle kvinnen ble pågrepet før helgen, siktet for å ha hjulpet rømlingene ved å smugle inn sagblad og drillbitstil dem, som gjorde det mulig å komme seg ut av høysikkerhetsfengsel.

Statsadvokat Andrew Wylie mener imidlertid at 51-åringen også hadde avtalt å møte fangene på et bestemt sted ved midnatt etter rømningen forrige helg.

Tidlig i etterforskningen av rømmingen kom det fram at kvinnen var forelsket i en av de to rømte drapsmennene, Richard Matt.

Fangene sonet en livstidsdom og en dom på 25 års fengsel. Politiets teori  mener også at kvinnen hadde avtalt å plukke opp rømlingene når de var ute - men trakk seg i siste øyeblikk.

Telefonkontakt
En ikke navngitt kilde opplyser til CNN at den mistenkte kvinnens mobil viser kontakt med bekjente av Matt fra telefonen, men det er uklart hvem som brukte telefonen til oppringningene.

DRAPSMENN PÅ RØMMEN:  Både David Sweat (34, t.v.) og Richard Matt (48, t.h.) er dømt for drap. Matt knyttet et nært personlig forhold til kvinnen som nå er utpekt som rømlingenes hjelper. Foto: New York-politiet / EPA / NTB Scanpix.
DRAPSMENN PÅ RØMMEN: Både David Sweat (34, t.v.) og Richard Matt (48, t.h.) er dømt for drap. Matt knyttet et nært personlig forhold til kvinnen som nå er utpekt som rømlingenes hjelper. Foto: New York-politiet / EPA / NTB Scanpix. Vis mer

- De tre skulle dra videre sammen. Det var planen, sier Wylie til TV-stasjonen NBC.

51-åringen dukket imidlertid ikke opp ved det angivelige møtestedet i nærheten av fengselet i Dannemora  i delstaten New York. De rømte fangene Richard Matt og David Sweat er begge dømt for drap.

(NTB/Dagbladet).

 SKAR SEG IGJENNOM RØR:  Under flukten kuttet rømlingene over dette svære stålrøret på to forskjellige steder. Oppgaven er utført med høy presisjon, sier ingeniøren Larry Jeffords til Daily News. De to drapsmennene tok seg også bryet med å legge igjen en Post-it-lapp med et smilefjes på. Foto: Darren McGee / New York-guvernørens kontor / AP / NTB Scanpix
SKAR SEG IGJENNOM RØR: Under flukten kuttet rømlingene over dette svære stålrøret på to forskjellige steder. Oppgaven er utført med høy presisjon, sier ingeniøren Larry Jeffords til Daily News. De to drapsmennene tok seg også bryet med å legge igjen en Post-it-lapp med et smilefjes på. Foto: Darren McGee / New York-guvernørens kontor / AP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!