Forelsket i chattevenn

Sophie Hvitstein (12) chattet med «Alex» (16) på nettet jevnlig. I forelskelsens rus rømte begge hjemmefra i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Natt til i går ble 16 år gamle «Alex» og hans 19 år gamle kamerat pågrepet i en leilighet på Hamar. Der var også Sophie Hvitstein, som rømte hjemmefra fredag kveld og var etterlyst hele helga.

Politiet slår fast at hun ikke ble holdt borte fra hjemmet med tvang. Og Birger Steen, talsmann for Sophies foreldre, sier dette til Dagbladet:

- Jeg kan bekrefte at det er mitt inntrykk at de to var forelsket og tiltrukket av hverandre. Det bør være en advarsel til foreldre som har barn som chatter på nettet.

Siktet

Tønsberg-jenta ble natt til i går hentet av sine foreldre og brakt hjem. Familien var lettet etter flere døgn i uvisshet.

De to guttene er nå siktet for å ha holdt en mindreårig vekk fra foreldrene. Det rammes av straffelovens paragraf 216 og har en strafferamme på tre års fengsel.

Etter det Dagbladet forstår har de siktede erkjent de faktiske forholdene, men ikke straffskyld.

- Den yngste gutten var Sophies chattevenn. Spor i hennes datamaskin førte til en oppklaring av saken, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt.

Han vil ikke gå i detaljer om hva de to siktede har forklart i avhør. Begge ble løslatt i går.

Også på rømmen

16-årige «Alex» er fra Østerdalen. Han var også på rømmen fra sine foreldre da han i helga traff Sophie. De ble avslørt av videokameraene på Oslo S, og har seinere tilbrakt tida sammen i 19-åringens leilighet på Hamar. Han er en kamerat av 16-åringen, men har ikke kjent Sophie.

Det er på det rene at hun og «Alex» avtalte å møtes fredag kveld. I stedet for å handle på Rimi gikk Sophie på toget til Oslo kort tid etter at hun hadde forlatt hjemmet sitt.

Da Sophie kom hjem til Tønsberg i går natt, var hun trøtt og sliten. Men i politiavhør i går fortalte hun at hun ikke hadde vært utsatt for noen form for tvang.

Hun skal ha uttrykt overraskelse over alt oppstyret nettforelskelsen og rømningen forårsaket. 16-åringen hun stakk av for å oppsøke, er brakt hjem til sine foreldre. Spørsmålet er om han får møte Sophie igjen - på nettet.