Forelsket i pappas livvakt

Kjell Magne Bondeviks datter Hildegunn (30) er blitt kjæreste med pappas livvakt. Statsministeren mistet en dyktig bodyguard, men kan glede seg over muligheten til selv å vie en svigersønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Bondevik er selv prest, og har tidligere viet sønnene Bjørn (31) og John Harald (27).

Hildegunn Bondevik og hennes kjæreste, som av hensyn til jobben ikke vil ha navnet offentliggjort, ble kjent mens sistnevnte jobbet som livvakt for Bondevik.

Kjæresten er ansatt i Livvaktsseksjonen ved Oslo politidistrikt. Han har jobbet med Kjell Magne Bondevik som «objekt» siden regjeringsskiftet i 2001.

Han ønsker ikke å kommentere forholdet overfor Dagbladet, men har godkjent bruk av bilde.

Sammen i sommer

Hildegunn Bondevik og livvakten ble sammen i sommer, men har allerede opptrådt flere ganger som et par i offisielle sammenhenger.

Hildegunn Bondevik bekrefter overfor Dagbladet at hun og livvakten er kjærester:

- Det er hyggelig. Vi har vært sammen et halvt års tid, siden i sommer. Vi har det veldig fint. Utover det vil jeg ikke gi noen kommentar, sier Hildegunn Bondevik til Dagbladet.

- Er det pappa som har ført dere sammen?

- Absolutt ikke. I så fall høyst indirekte. De har jobbet sammen. Men det var ikke derfor vi ble kjærester, hevder den utdannede optikeren - som ble peppermø da hun tidligere i høst fylte 30 år uten noen gang å ha vært gift.

Hildegunn Bondevik har heller ikke vært forlovet tidligere.

- Jeg må le litt av storesøster. Det er fint at hun har funnet seg en kar. Hun er tross alt 30, humrer lillebror John Harald. Sjøl ble han smidd i hymens lenker av pappa allerede som 22-åring, sommeren 1998.

- Kjekk kar

Statsminister Bondevik har følgende kommentar til kjærligheten mellom sin datter og politimannen:

- Det er hyggelig. Han er en kjekk kar. Men jeg er ingen «giftekniv». Dette har de funnet ut av selv, sier Bondevik.

I går kveld smilte statsministeren stort og hemmelighetsfullt da han møtte Dagbladet og fikk ytterligere spørsmål om forholdet.

- Jeg har lovet min datter ikke å si mer enn jeg allerede har sagt. Hun har funnet seg en kjekk kar. Resten får dere finne ut av selv, mente en på ingen måte usmilende og uvillig Bondevik.

Statsministeren bidro selv til å godkjenne bruk av arkivbilder av Bondevik og livvakten - en livakt som nå kan bli hans svigersønn.

Byttet «objekt»

Da kjennskapet til den norske statsministerens datter utviklet seg til et kjærlighetsforhold, varslet livakten sine overordnede umiddelbart.

Det er grunn til å tro at orienteringen må ha funnet sted mellom 21. mai, da Bondevik åpnet Festspillene i Bergen med den aktuelle livvakten ved sin side - og 16. juli, da han passet på Israels statsminister Ariel Sharon idet denne møtte nettopp Bondevik i Molde.

- Ingen som er i vår tjeneste kan mikse jobb og fritid. Det vet alle som jobber i vårt avsnitt. Vedkommende livvakt orienterte meg umiddelbart da han gikk inn i et forhold til statsministerens datter. Han kunne ikke fortsette å jobbe med Bondevik som objekt. Han utfører nå andre oppdrag i livvaktavsnittet, sier politioverbetjent Geir Osnes til Dagbladet.

Han er leder ved avsnittet - som beskytter statsministeren, eventuelle øvrige ministre, utenlandske offisielle gjester og andre offentlige personer med behov for livvakter.

Osnes legger til at han ikke ønsker at slike forhold skal oppstå:

- Men når det først skjer, tar vi konsekvensen av det. Og etterpå er vi glade. Livets tilfeldigheter spiller inn overalt. Også hos oss. Jeg gleder meg over ungdommen, sier Osnes.

- Hvordan vil du beskrive den aktuelle livvakten?

- Bare ved å si at det å bli antatt som søker ved livvaktavsnittet er som å komme gjennom et nåløye. Det samme er selve opptakskurset som går over seks uker. Før det har alle våre livvakter bak seg minst fem års tjeneste i politiet.

Eneste datter

Hildegunn Bondevik er den midterste av Kjell Magne og Bjørg Bondeviks tre barn, og deres eneste datter.

Hun utdannet seg til optiker i Kongsberg så seint som fra 1997 til 2000. Etter den tid har hun jobbet ved et optikerfirma i Sandvika i Bærum, før hun den siste perioden har jobbet ved Elton Optikk på Grünerløkka i Oslo.

Firmaet ble slått konkurs og butikken stengte dørene like før jul, og i praksis står den nyforelskede 30-åringen nå uten jobb.

Hun gikk i samme klasse som kronprins Haakon på Kristelig Gymnasium (KG) i Oslo.

FAR OG DATTER: Pappa Kjell Magne Bondevik er godt fornøyd med datteren Hildegunns valg av kjæreste. Her er de to fotografert på vei til en konsert i 1999.
PÅ JOBB MED BONDEVIK:</B> Livvakten (helt til høyre på bildet) som nå er kjæreste med Hildegunn Bondevik, sees her på jobb med statsminister Kjell Magne Bondevik og kona Bjørg. Datoen er 21. mai 2003, like før han blir kjæreste med statsministerens datter.