Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forelsket prinsesse flyktet

Med falske papirer flyktet prinsesse Meriam (19) fra hjemlandet Bahrain for å gifte seg med sin store kjærlighet, den amerikanske soldaten Jason Johnson (25).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå risikerer hun straff i USA for ulovlig innvandring, men frykter hun blir drept dersom hun må reise hjem. Prinsesse Meriam al-Khalifa og menig Johnson giftet seg i Las Vegas to uker etter den dramatiske flukten, og bor nå på en militærbase i California. Meriam sier hun risikerer livet hvis hun må reise hjem fordi hun har ydmyket den kongelige familien i Golfstaten ved å gifte seg med en ikke-muslim. Prinsessen vil søke politisk asyl i USA på grunn av de strenge straffene hun kan få i Bahrain, men en dommer i California slo denne uka fast at hun kan bli tiltalt for ulovlig innvandring til USA.

Hodestups forelsket

Elitesoldaten Johnson var stasjonert i Bahrain da han tilfeldig traff prinsessen på et shoppingsenter i januar i fjor. De to begynte å gå ut sammen, og ble hodestups forelsket. Men det tok flere måneder før Johnson skjønte at Meriam var prinsesse, og enda lenger før hennes familie oppdaget forholdet. Meriams far er sjeik og fetter til Bahrains statsoverhode, emir Hamad bin Isa al-Khalifa. Hennes familie la straks ned forbud mot at turtelduene skulle fortsette å treffes.

Dristig flukt

Da bestemte Meriam og Jason seg for å flykte til USA. Jason forfalsket militære dokumenter, og i romslige klær, med det lange svarte håret gjemt i en New York Yankees-cap, forlot Meriam hjemlandet. Ved innreisen til USA ble hun avslørt med de falske papirene og siktet for å ha gitt uriktige opplysninger om sin identitet. Dette kan hun nå bli tiltalt og dømt for. Daværende korporal Johnson er av forsvaret blitt degradert til menig for å ha smuglet en ulovlig innvandrer til USA.

Ikke straff

Myndighetene i Bahrain benekter at prinsessen risikerer represalier hvis hun reiser hjem. - Familien vil svært gjerne at hun skal komme tilbake, og hun risikerer ikke rettslig forfølgelse, sier en talsmann for Bahrains ambassade i USA. Men prinsessens amerikanske advokat er ikke overbevist: - Jeg kan forsikre om at det her ikke bare er snakk om at «pappa er sint», sier prinsessens forsvarer, Jan Joseph Bejar, til nyhetsbyrået AP.

FORELSKET: Prinsesse Meriam (19) og marinesoldaten Jason Johnson (25) kjemper for sin kjærlighet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media