ULYKKE: En ukrainsk buss kjørte utfor veien og landet på taket etter sammenstøt med en personbil i Valldal i Møre og Romsdal lørdag ettermiddag. Foto: Fridgeir Walderhaug.
ULYKKE: En ukrainsk buss kjørte utfor veien og landet på taket etter sammenstøt med en personbil i Valldal i Møre og Romsdal lørdag ettermiddag. Foto: Fridgeir Walderhaug.Vis mer

Fører av ulykkesbuss pågrepet. Forsvarer: - Han erkjenner ikke straffskyld

Føreren av en ukrainsk buss er siktet i forbindelse med en ulykke i Valldal. Én person døde i ulykka. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Føreren av den ukrainske bussen som var utsatt for en ulykke lørdag i Valldal, er pågrepet og siktet i saken, opplyser politiet. Det skriver NTB.

I en pressemelding skriver politiet at har tatt ut siktelse på føreren på bakgrunn av i vitneobservasjoner og den tekniske og taktiske etterforskninga for øvrig.

Mannen ble pågrepet i går kveld. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen i Sunnmøre tingrett.

Siktet

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier forsvarer Sjur Engelsen Lange.

Det var lørdag klokka 16.25 det kom inn en melding til politiet om ei trafikkulykke i Valldal i Møre- og Romsdal. En ukrainsk buss med 41 personer kjørte ut av fylkesvei 63 ved Grønning i Norddal.

Passasjerene på bussen var fra Ukraina og er mellom 20 og 60 år. Den omkomne er en mann fra Ukraina.

Bussen skal ha krysset motsatt kjørefelt før den kjørte utfor. I forkant av utforkjørselen var det et sammenstøt mellom bussen og en personbil. I personbilen satt en kvinne som er ansatt ved Ålesund politistasjon.

Vitneavhør pågår fortsatt

I pressemeldinga skriver politiet at første fase av etterforskninga er fullført. Ulykkesgruppa i Statens vegvesen har også foretatt undersøkelser på åstedet.

- Det pågår fortsatt vitneavhør i saken. Jeg vet ikke hvor langt arbeidet har kommet, sier kommunikasjonsrådgiver Eli Anne Tvergrov i Møre- og Romsdal politidistrikt.

Fire ligger på sykehus

Lørdag ble fire personer fraktet til Molde sykehus, to av dem hadde lettere skader, mens to andre hadde moderate skader. Ti skadde ble fraktet til sykehuset i Ålesund. Åtte hadde lettere skader, én ligger på intensivavdelingen og er stabil, mens for den siste var tilstanden uklar.

I dag opplyser sykehuset at fire ligger fortsatt innlagt.

- Tilstanden til alle fire er stabil, og de har moderate skader. Alle vil bli friske. Jeg kan ikke si noe om hvor lenge de skal være her. Det vil vurderes fra dag til dag, sier Tine Kvalheim, kommunikasjonsdirektør ved Helse Møre og Romsdal.