Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fører til annen kriminalitet

Underdirektør ved Ila landsfengsel, Petter Haug, er redd kjemisk kastrering av seksualforbrytere kan føre til at de begår annen kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er kjent med at hormonbehandling har ført til at seksualforbrytere har gått over til annen kriminalitet, for eksempel ildspåsetting.

- Hva er ditt grunnlag for å si det?

- Jeg har ikke konkrete forskningsresultater som begrunner dette, men det er kjent i vårt miljø. Hormonbehandling har blitt debattert blant de innsatte og ansatte, og vi er skeptiske, sier Haug.

Det er også psykolog Tore Langfeldt, som har erfaring med behandling av seksualforbrytere siden 1983. Han vil ta vare på seksualforbryternes seksualitet.

- Jeg ønsker å hjelpe seksuelle overgripere med å få seksualiteten deres på riktig spor igjen. Hvis vi kastrerer folk blir seksualdriften borte, og da er det jo ikke noe å jobbe med lenger, sier Tore Langfeldt.

Han er leder for et prosjekt som til enhver tid behandler 80 personer med seksuelle avvik. Det gjør prosjektet til et av de største i sitt slag i Europa. Siden 1996 har både innsatte og andre kvinner og menn fått psykoterapi og gruppeterapi gjennom Langfeldts prosjekt. Han ønsker ikke å ta i bruk hormonbehandling i sitt eget arbeid.

- Jeg synes vi skal prøve alt mulig. Men vi ønsker å ta vare på deltakernes seksualitet. Man blir nemlig ikke frisk av å dempe symptomet uten å ta tak i årsaken til problemet, sier Langfeldt.

PETTER HAUG, underdirektør ved Ila landsfengsel, vil ikke anbefale seksualforbrytere hormonbehandling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media