Føreren kan ha fått panikk

VALSØY (Dagbladet): Føreren av speedbåten kan ha fått panikk da han så brua og flomålet. Politiet tror han kan ha dratt gasshåndtaket i feil retning - og dermed sendt båten rett i betongen. Pårørende krever nå obligatorisk opplæring på småbåter med stor motor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En mulig teori er at sjåføren fikk panikk, bekrefter lensmannsbetjent Anders Magne Ormseth.

Spaken på høyresiden av rattet regulerte farten. Det er grunn til å tro at sjåføren skjøv spaken frem i stedet for tilbake da brua plutselig avtegnet seg i det regnfulle mørket.

Var fremst

Politiet tror at de tre omkomne satt eller stod fremst i båten. Ifølge øyenvitnene satt Gard Eivind Sæterbø (24) fortsatt i førersetet og Steinar Sæter (31) i det andre setet, da en av de overlevende fikk manøvrert båten i land. Mellom dem lå Sæthers samboer, Aud Hestflått (34), som trolig stod foran i midten da ulykken skjedde.

De første som kom til, måtte rive løs setene for å få løs de forulykkede.

Bak satt trolig alle de tre som overlevde. Dagbladet har snakket med den ene av dem, en 39-åring som ble utskrevet fra sykehuset i Kristiansund i går.

Han bekrefter at alt skjedde plutselig, at noen ropte, og at båten skjøt fart like før det smalt. Han avviser at båten holdt spesielt høy fart. Forøvrig ønsker han ikke å si noenting.

Cmpingturister ved Valsøya Fjordcamping hørte smellet og sprang opp. Det synet som møtte dem, blir av turistene beskrevet som verre enn det verste mareritt.