Føreren ville bytte ut dødstrikken

Fire minutter før en 35 år gammel oslokvinne døde da hun hang fast i en trikkedør i januar i år, ba trikkeføreren om å få bytte trikk fordi døren var defekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fremgår av en intern rapport som Aftenposten Aften har fått tilgang til.

Trikkeføreren på ulykkestrikken kontaktet trafikkledersentralen tre ganger i løpet av én time for å gi beskjed om at én av dørene ikke fungerte som den skulle.

Føreren ba om å få bytte ut trikkevogna, men fikk til svar at det var få vogner tilgjengelig den dagen. Den siste henvendelsen fra trikkeføreren til sentralen skjedde bare fire minutter før dødsulykken skjedde.

Ulykkeskommisjonen som har gransket dødsulykken, er kommet fram til at manglende oppfølging av den defekte døren var en sentral årsak til ulykken.

Ulykken skjedde da trebarnsmoren Karen Arlene Licon (35) skulle trekke barnevognen inn på trikken på Holbergs plass i Oslo, 16. januar i år.

Ulykkeskommisjonen som ble nedsatt etter tragedien, konkluderte med at det i Oslo Sporveier er vanlig å beholde vogner med tekniske feil i trafikk. Årsaken er press for å holde rutetidene. Denne praksis var en av flere årsaker til dødsulykken, ifølge kommisjonen.

Informasjonsleder Cato Asperud i Oslo Sporveier vil ikke kommentere innholdet i rapporten overfor Aftenposten Aften.

(Dagbladet.no/NTB)