Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Førerhunden hoppet etter sin blinde eier ned på skinnene og stilte seg beskyttende foran da toget kom

- Han ble der nede på skinnene sammen med meg og slikket meg i ansiktet, sier blinde Cecil Williams, som besvimte og falt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cecil Williams og førerhunden Orlando (11) har vært bestevenner i en årrekke, men det kun Cecil visste var at de kun hadde to uker igjen sammen da de tirsdag denne uka sammen sto og ventet på t-banen i New York.

Orlando skal nemlig pensjoneres i slutten av måneden og Cecil Willimas har ikke råd til å beholde hunden som et kjæledyr. Nå har imidlertid en utrolig historie sørget for at de to bestevennene fortsette får være sammen.

Besvimte og falt Stående på perrongen besvimte Cecil Williams og falt ned på toglinjene, kort tid før toget skulle komme inn på stasjonen. Men Orlando viste ingen frykt og hoppet etter vennen sin, slikket ham i ansiktet og prøvde å vekke ham helt til toget kom.

- Hunden satt rett foran Williams, akkurat som om han beskyttet ham, sier politimann  Larrmont Smith, som var på jobb og så den utrolige episoden.

- Det var utrolig. Vanligvis ville et dyr, eller et annet menneske, flyktet. Hunden ble bare sittende.

Både Orlando og Williams klarte å dukke under toget, som stoppet etter at to vogner hadde passert centimetere over hodene deres.

- Det er et mirakel at de begge unnslapp uten alvorlige skader, sier kaptein Danny O'Sullivan i New Yorks brannvesen.

Får være sammen Cecil Williams fikk Orlando av organisasjonen Guiding Eyes for the Blind. Han har fått hunden gratis i alle år, men organisasjonen har ikke penger til å dekke pensjonskostnadene til hunden. Han vil dermed få en ny hund på nyåret, men båndet mellom de to bestevennene kan naturligvis ikke brytes nå.

Derfor satte en privatperson i gang en innsamling for å sørge for at Ornaldo kunne få bli hos Williams. Så langt har innsamlingsaksjonen fått inn over 40 000 dollar. Med andre innsamlingsaksjoner har det til sammen blitt samlet inn over 100 000 dollar, noe som gjør at Guiding Eyes for the Blind også kan få en god slump penger.

Julehistorien rører nå mennesker over hele verden og Cecil Williams er full av takknemlighet.

- Han ble der nede på skinnene sammen med meg og slikket meg i ansiktet. Han var der for meg, sier Williams.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media