HELT PÅ KANTEN: Mercedesen trillet 150 meter uten fører før den stoppet i dette gjerdet i Bergen. Foto: Remi Presttun/Bergensfoto.no
HELT PÅ KANTEN: Mercedesen trillet 150 meter uten fører før den stoppet i dette gjerdet i Bergen. Foto: Remi Presttun/Bergensfoto.noVis mer

Førerløs bil løs i Bergen

En Mercedes uten fører trillet 150 meter før den stoppet på kanten av en 20 meter høy mur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter at håndbrekket i bilen virket, og broren til bileieren sier til BT at han tror det var snakk om et tyveriforsøk.

Den førerløse Mercedes varebilen var like ved å bli kastet utfor en 20 meter høy mur i Sandviksveien i Bergen. Den trillet 150 meter, gjennom to kryss og over to fotgjengerfelt.

Bilen trillet i 20-30 kilometer i timen ned ned Kirkegaten og Ladegårdsgaten før den stoppet halvveis gjennom et gjerde. Ingen ble skadd, men hendelsen kunne potensielt fått fatale konsekvenser:

Bilen klarte hårfint å unngå å storme ned i den sterkt trafikkerte Sjøgaten, en av hovedfartsårene nordover fra Bergen sentrum.

Ifølge operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt ble både kraftselskapet BKK og Bergen kommune varslet, da bilen kjørte innom flere lyktestolper i tillegg til at gjerdet den stoppet i ble skadd.