Foreslår 18-årsgrense på solarium

Regjeringen foreslår å innføre 18-årsgrense for bruk av solarium. Hensikten er å redusere risikoen for kreft.

Oslo, 20100415:  Solarium.  Norske jenter steker seg til topps på verdens kreftstatistikker.  Nå vil myndighetene sette 18-årsgrense på solarium.  Benedicte Marita Grebstad (18) tar to økter med solarium i måneden.  Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
Oslo, 20100415: Solarium. Norske jenter steker seg til topps på verdens kreftstatistikker. Nå vil myndighetene sette 18-årsgrense på solarium. Benedicte Marita Grebstad (18) tar to økter med solarium i måneden. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helse- og omsorgsdepartementet sendte forslaget om aldersgrense ut på høring tirsdag.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) peker på at det er viktig å redusere kreftrisikoen ved overdreven soling, særlig når det gjelder ungdom.

- Internasjonal forskning viser at solarium i ung alder øker risikoen for kreft. En aldersgrense på 18 år gir også et tydelig signal til alle aldersgrupper om at overdreven bruk kan være helseskadelig, sier Strøm-Erichsen.

Krav om betjening Det nye forslaget innebærer også at virksomheter som tilbyr solarium skal være betjent av personale som har tilstrekkelig opplæring.

Norsk Solarieforening reagerer kraftig på kravet om betjening.

- Blir forslaget fra regjeringen stående, vil de økte lønnskostnadene føre til at 97 prosent av alle norske solstudioer må legges ned. Vi er svært overrasket over at regjeringen fremmer et forslag som i praksis tar livet av en hel bransje, sier Ronny Pedersen, leder i Norsk Solarieforening. Han frykter særlig for solstudioene i distriktene.

Solarieforeningen håper det kan finnes andre måter å håndheve en aldersgrense på enn å gjøre solstudiene betjente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer