Foreslår 30 000 i støtte ved elbilkjøp

Radikalt forslag for en mer miljøvennlig bilpark i Norge.

STØTTEORDNING VED ELBILKJØP: Miljøvennlige biler skal bidra til å redusere utslipp av klimagasser Foto: THINK / SCANPIX / HANDOUT
STØTTEORDNING VED ELBILKJØP: Miljøvennlige biler skal bidra til å redusere utslipp av klimagasser Foto: THINK / SCANPIX / HANDOUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Forslaget kommer fra en egen ressursgruppe som Samferdselsdepartementet har nedsatt.

Gruppen peker på at flere bilprodusenter vil tilby ladbare biler fra 2011 og at ambisjonen bør være at hver tiende norske bil er en elbil i 2020.

Bakgrunnen for at dagens bensin- og dieseldrevne biler må fases ut og erstattes med mer miljøvennlige biler i årene som kommer, er utslippene av klimagasser som må reduseres i hele verden.

25 prosent ned

Klimaavtalen forutsetter at norske klimautslipp skal reduseres med 16 millioner tonn CO2-ekvivalenter innen 2020.

Det betyr en reduksjon i utslippene på om lag 25 prosent. Elektrifisering av petroleumsvirksomheten og bilparken er de viktigste grepene for å lykkes med dette.

Gruppen som nå vil ha fortgang i salget av elbiler kommer med en rekke forslag som myndighetene må ta stilling til. Og dersom de fleste av forslagene blir satt ut i livet, kan det bli attraktivt for noen hver å se seg om etter en ladbar bil.

Støtteordninger

Elbiler og ladbare hybrider skal løftes fram gjennom støtteordninger, ikke bare ved kjøp av elbil, men også ved kjøp av avanserte batterier. Gruppen vil ha en nullsats for moms for batteriskift og for vedlikehold og service knyttet til batteriet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer