Foreslår å døpe om denne norske flyplassen til «Hell»

Mange tror den ligger i Trondheim.

Trondheim, 20100415:  Alle fly i Norge står stille på grunn av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island.  Værnes flyplass var intet unntak.    Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
Trondheim, 20100415: Alle fly i Norge står stille på grunn av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island. Værnes flyplass var intet unntak. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste kjenner flyplassen under navnet «Trondheim lufthavn Værnes». I motsetning til hva noen kanskje tror, ligger flyplassen ikke i trønderhovedstaden - men ved Hell i Stjørdal kommune i nabofylket Nord-Trøndelag.

Nå foreslår en lokalpolitiker i Stjørdal at navnet på flyplassen skal endres til «Hell International Airport».

Omtalt i flere medier Debatten om flyplassens navn kom opp som en kuriositet i kommunestyrets behandling av Trøndelagsutredningen - prosessen om fylkessammenslåing mellom de to trøndelagsfylkene.

- Vi var flere som med glimt i øyet tok til orde for at vi burde ta tilbake eierskapet til navnet på flyplassen. Den ligger jo i Stjørdal og Nord-Trøndelag, sier MDG-politiker Tommy Reinås, som kom med forslaget, i en kommentar til Trønder-Avisa.Overfor Dagbladet utdyper han ideen, som ble plukket opp av flere lokalaviser i dag etter å ha blitt sagt nærmest som spøk i kommunestyremøtet.

Med glimt i øyet - Hvis du snakker med folk i Oslo, forteller de at de aldri har vært i Nord-Trøndelag, men at de har vært i Trondheim, og hvordan kom de seg dit? Jo, da viser de seg at de faktisk har landet i Stjørdal, sier nordtrønderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer