Foreslår å gi offentlig ansatte 55 000 kroner ekstra i årslønn for en knapp time lengre vei til jobb

«Uhørt» sier Frp-politiker om forslaget.

PENDLER-TILLEGG: Fylkesnemnda har lagt fram tre forslag som skal kompensere for at ansatte i administrasjonen i Aust-Agder fylkeskommune i Arendal får Kristiansand (bildet) som arbeidssted. Mellom de to arbeidsstedene er det ca. 65 kilometer. Foto: Google street view
PENDLER-TILLEGG: Fylkesnemnda har lagt fram tre forslag som skal kompensere for at ansatte i administrasjonen i Aust-Agder fylkeskommune i Arendal får Kristiansand (bildet) som arbeidssted. Mellom de to arbeidsstedene er det ca. 65 kilometer. Foto: Google street view Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommuner slås sammen, skal administrasjonen legges til Kristiansand. Det betyr at fylkeskommune-ansatte i Arendal får om lag 50 minutter lengre kjøretur til jobb.

I et dokument foreslås det å gi fylkesansatte som nå jobber i Arendal blant annet lønnskompensasjon som følge av den økte reiselengden, skriver Fædrelandsvennen. Mellom Kristiansand og Arendal er det ca. 65 kilometer.

Tre alternativer

I dokumentet skriver fylkesnemnda i Agder at fylkeskommunen må bli en attraktiv arbeidsgiver «som ønsker å rekruttere, utvikle og beholde kompetente og motiverte medarbeidere».

- Bakgrunnen for forslagene ligger i et politisk ønske om finne ordninger som gjør at de som jobber i Arendal, blir med når administrasjonen flytter til Kristiansand. Utgangspunktet er at det skal bli praktisk og økonomisk mulig å bli med på ferden videre, sier Arild Eielsen, fylkesrådmann i Aust-Agder, til Dagbladet.

For å beholde flest mulig ansatte, har de lagt fram tre ulike alternativer for å beholde de som må pendle når fylkeskommunene slås sammen i 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer