Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreslår å øke boligskatten

Holden-utvalget foreslår å øke boligskatten. Gevinsten for samfunnet kan bli 13 milliarder i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Boligskatten har vi utpekt som en klar kandidat som man burde gjøre noe med, sier økonomiprofessor og leder for utvalget Steinar Holden.

Sysselsettingsutvalget hadde representanter fra LO, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, NHO, Norges Bank og Statistisk sentralbyrå, og ifølge Dagens Næringsliv var alle utvalgets medlemmer enige om at boligskatten bør endres.

- Boliger er lavt beskattet i forhold til andre formuesgjenstander. Det er også effektivitetsgrunner til å legge mer vekt på beskatning av bolig, sier Holden.

Utvalget leverte sin innstilling til finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sist fredag. Pedersen skal legge fram forslag til nytt skattetakseringssystem for boliger til høsten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling