Foreslår å stanse økonomiske bidrag til barnebortførere

Regjeringen vil endre loven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil endre loven slik at de som bortfører egne barn fra Norge ikke lenger får norske barnebidrag.

I statsråd fredag la regjeringen fram et forslag til lovendring om stanse økonomiske ytelser til dem som står bak barnebortføringer. Forslaget innebærer at verken barnebidrag eller andre offentlige ytelser skal utbetales til den av foreldrene som har bortført barnet.

74 barn ble i fjor bortført fra Norge, nesten dobbelt så mange som året før, da 40 barn ble bortført, viser tall fra Justisdepartementet.

- Vi synes ikke det er rettferdig at den som tar med seg barnet ut av landet skal oppnå økonomiske fordeler, sier arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) til TV 2.

Mange av de bortførte barna bor i lavkostland, som land i Øst- Europa, slik at norske barnebidrag kan rekke langt. Eriksson regner med at forslaget får flertall, med støtte fra KrF og Venstre.

- Dette har vært en sak jeg har engasjert meg i da jeg satt i opposisjon, forteller Eriksson.

- Nå har vi sjansen til å gjøre noe med denne urettferdigheten. Vi satser på at dette både virker preventivt, og at bortførte barn føres tilbake til Norge, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer