Foreslår å strupe millionstøtte til Oslo Freedom Forum

Samtidig har venstrevridd tenketank drevet kampanje mot konferansen. - Det er et stramt budsjett, og vi kutter der vi kan kutte, sier Byrådet.

KAN MISTE STØTTE: Byrådet i Oslo foreslår å droppe å støtte konferansen Oslo Freedom Forum til neste år med 1,6 millioner. 2011-konferansen blir bare støttet med en mottakelse i Rådhuset til en verdi av 70 000 kroner. På bildet er noen av forumets deltakere i år: f.v.: E. Benjamin Skinner, Lidia Yusupova, (en tolk bak), Thor Halvorssen, Lubna al-Hussein, (tolk bak), Abdulkarim al-Khaiwani og Guadalupe Llori. Foto: Berit Roald / Scanpix
KAN MISTE STØTTE: Byrådet i Oslo foreslår å droppe å støtte konferansen Oslo Freedom Forum til neste år med 1,6 millioner. 2011-konferansen blir bare støttet med en mottakelse i Rådhuset til en verdi av 70 000 kroner. På bildet er noen av forumets deltakere i år: f.v.: E. Benjamin Skinner, Lidia Yusupova, (en tolk bak), Thor Halvorssen, Lubna al-Hussein, (tolk bak), Abdulkarim al-Khaiwani og Guadalupe Llori. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forretningsutvalget i Oslo kommune vedtok denne uka at kommunen gir menneskerettighetskonferansen Oslo Freedom Forum en mottakelse for opptil 200 gjester i Rådhuset 9. mai til neste år. Mottakelsen koster i alt 70 000 kroner, og dekkes av kommunen.

- Vi er både glade og beæret av å bli ønsket velkommen og støttet av Oslo i to år og ser fram til fremtidig samarbeid, sier Oslo Freedom Forum-grunnlegger Thor Halvorssen til Dagbladet.

Men etter det Dagbladet har fått opplyst fra sentrale politikere i Oslo kommune, har den venstrevridde tankesmien Manifest Analyse jobbet iherdig for å strupe støtten til konferansen.

Foreslår null i støtte - I fjor foreslo og vedtok Høyre, Frp, Venstre og KrF å bevilge 1,6 millioner kroner til konferansen, opplyser byrådssekretær Øystein Sundelin (H) ved Byrådlederens kontor til Dagbladet.

Men til neste år kommer det ingen penger fra Oslo kommune, om byrådets budsjettforslag for 2011 blir vedtatt av bystyret i desember.

- Grunnen til at det er foreslått å ikke gi nye penger er at det kuttes kraftig i alle goder og tjenester. Det er et stramt budsjett, og vi kutter der det er mulig å kutte, sier Sundelin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer