Foreslår alkoholfrie flyreiser

Totalt fikk Luftfartstilsynet melding om 29 uregjerlige flypassasjerer i 2018. Hittil i år har de fått 30. 25 av passasjerene var beruset.

PROBLEMER: Antallet uregjerlige flypassasjerer øker dramatisk, ifølge en ny oversikt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PROBLEMER: Antallet uregjerlige flypassasjerer øker dramatisk, ifølge en ny oversikt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En oversikt fra Luftfartstilsynet presentert i Dagsavisen lørdag viser at antallet såkalt uregjerlige passasjerer øker dramatisk, og at alkohol og rus er en betydelig faktor. Andre årsaker til at passasjerer havner i denne kategorien, er at de nekter å følge regler om for eksempel mobilbruk.

- Vi mener flyselskapene bør vurdere alkoholfrie flygninger eller i det minste alkoholfrie soner, sier generalsekretær Pernille Huseby i Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan.

Mange vil fly rusfritt

Hun henviser til en ny landsomfattende undersøkelse gjennomført av Opinion for Actis, der 24 prosent oppgir at de ville foretrekke å bestille en flyreise der det ikke blir servert alkohol, mens 58 prosent sier de er positive til alkoholfri servering på flygninger der det vanligvis er mange barnefamilier, som for eksempel charterturer.

9 prosent svarer at de har hatt ubehagelige opplevelser med berusende personer på utenlandsflygninger de siste fem årene.

Øker i Europa

- Problemet med uregjerlige passasjerer er dessverre økende, og ikke bare i Norge. Den samme økningen ses i internasjonal sammenheng, ifølge tall fra den europeiske luftfartsmyndigheten EASA, sier Nanna Hermann Vik, flyoperativ inspektør i Luftfartstilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer