Foreslår at staten betaler trygdede for å få dem i jobb

Tiltaket vil finansiere seg selv, sier økonomiprofessor Magne Mogstad.

PROFESSOR: Magne Mogstad (37) er professor i økonomi ved Chicago University, og har forsket på arbeidsmarkedstiltak. Foto Hans Arne Vedlog
PROFESSOR: Magne Mogstad (37) er professor i økonomi ved Chicago University, og har forsket på arbeidsmarkedstiltak. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ifølge de siste tallene fra Nav mottok 323 000 personer i Norge uføretrygd ved utgangen av september. Magne Mogstad (37), professor i økonomi ved Universitetet i Chicago, skisserer et tiltak for å få flere stønadsmottakere delvis eller helt ut i arbeid.

- Veldig mange er på trygd. Våre undersøkelser viser at flere kommer seg tilbake i arbeid når de samtidig får beholde mer av stønaden, sier Mogstad til Dagbladet.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer